Cancel het taboe op de overgang

De onlangs geopende online overgang kliniek biedt dé oplossing voor het overgang zorg hiaat in Nederland. Vrouwen kunnen vanaf hun 40e levensjaar gezondheidsklachten ervaren die vaak worden bestempeld als ‘vaag’ en toegeschreven aan te drukke levens, stress en zelfs vaak als burn out gediagnosticeerd. Terwijl 80% van de vrouwen klachten ervaart die gelinkt worden aan de (peri-)menopauze. Waarvan slechts 5% hierbij professionele hulp krijgt.

Cancel het taboe op de overgang

Gigantische wachtlijst voor de overgangsspecialist

Als vrouw moet je namelijk hard je best doen om een verwijzing te krijgen naar een overgangsspecialist, waar dan gigantische wachtlijsten zijn én die zich vooral bezighouden met uitzonderingen zoals vervroegde overgang. Midden veertigers worden regelmatig met een kluitje in het riet gestuurd, vinden geen oplossing voor hun klachten met soms grote gevolgen voor de tweede helft van hun leven. Niet zelden stranden relaties, ook carrières hebben te lijden onder deze overgang-gerelateerde klachten. Meer dan 1 op de 3 werkende vrouwen in de overgang zegt dat zij door hun klachten beperkingen ervaart in het functioneren op het werk.

Maar minder dan de helft van deze groep die beperkingen ervaart, bespreekt hun klachten op het werk. Dit terwijl vrouwen die veel last hebben van overgangsklachten zich vaker ziek melden, langer nodig hebben om te herstellen, en minder productief zijn. 

Duidelijkheid over oorzaak

Het is hoog tijd om het tij te keren. Zodat 40+ vrouwen zich niet verloren voelen in hun lichaam, maar duidelijkheid krijgen over de oorzaak van hun klachten en deze op kunnen lossen. Om nog decennia te floreren op de arbeidsmarkt en te genieten van een fijn privéleven. 

Taboe

De overgang heeft de afgelopen jaren niet of nauwelijks op de (maatschappelijke) agenda gestaan. Vrouwen worden geacht deze periode in stilte te doorstaan. Terwijl er zoveel tools zijn om klachten te verminderen of zelfs helemaal te elimineren. Op gebied van lifestyle en medisch. Bovendien is het voor jongere vrouwen prettig om ‘voorbereid’ te zijn op deze fase, zodat symptomen eerder kunnen worden herkend en aangepakt. AAYA roept daarom op het taboe te doorbreken en ervaringen te delen. Zodat in de toekomst niet de hormonen leidend zijn, maar de vrouw zelf. 

Voor werkgevers

Het eerder benoemde percentage uitval op werk wordt gerelateerd aan tal van klachten en varieert van maandelijks enkele dagen tot langdurige uitval door burn-out-achtige klachten. Dit kost werkgevers en uiteindelijk daarmee ook de Nederlandse economie veel geld. Door de overgang uit de taboesfeer te halen en huisartsen, HR-managers en de vrouwen zelf informatie en oplossingen te bieden, zien we ook maatschappelijk vele kansen op verbetering.   

Kennis en cijfers

De professionals van AAYA combineren de resultaten van wetenschappelijk onderzoek met verschillende metingen zoals bloedanalyse, bloeddruk en gewicht voor een helder advies en behandelplan op maat. De gehele anamnese kan op afstand (online) plaatsvinden met behulp van onder meer een geniale thuistestkit.

AYA Online Overgang Consult

Evidence-based. Direct actie, snel helderheid over klachten en holistisch advies en support als sleutel naar de oplossing. Met een brede aanpak, van leefstijl tot hormoonsuppletie. Alles onder één online dak dankzij compleet team dat bestaat uit gynaecoloog Marese Bulstra, leefstijlarts en overgangsconsulent. Binnen twee weken antwoorden en oplossingen voor een gezonde toekomst. Online: voor vrouwen uit heel Nederland! Het professionele, gespecialiseerde AAYA-team is dankzij de unieke onlinemethode voor iedereen beschikbaar. En, door de efficiënte werkwijze is er géén wachtlijst! De complete overgang check bestaat uit slechts twee consulten die de vrouw helpen zichzelf weer te herkennen, zich weer lekker in haar lichaam te voelen. Zodat ‘de achterban’ haar ware karakter weer ziet en ze opgelucht een geweldige ‘tweede helft’ tegemoet gaat. 

Voor wie

Alle vrouwen die kampen met vage klachten en snel en efficiënt antwoorden zoeken. Zodat ze van deze fase de mooiste van hun leven maken!

Extra info

Kun je berekenen op welke leeftijd je in de overgang komt?
Hormonale veranderingen en menopauze

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *