Eet jezelf naar een hoger libido!

We weten allemaal dat het libido niet voor iedereen altijd op volle toeren draait. Soms is het gewoon een lichte bries in plaats van een wervelwind. Dus wat kun je doen om die innerlijke motor weer op volle snelheid te krijgen? Nou, het blijkt dat wat je eet (of niet eet) een behoorlijke invloed kan hebben!

Eet jezelf naar een hoger libido!

Voedingsmiddelen die je libido kunnen verhogen!

Deze voedingsmiddelen hebben een positief effect op je libido…

Aphrodisiaca voor hete avonden

Laten we beginnen met de lekkernijen die je in de stemming kunnen brengen.

Chocolade: meer dan gewoon lekker

Chocolade is niet alleen een guilty pleasure; het is ook een bekend afrodisiacum. Chocolade bevat stofjes die endorfine vrijmaken en je stemming kunnen verbeteren. Je voelt je gelukkiger en meer ontspannen, en laten we eerlijk zijn, dat helpt altijd in de slaapkamer!

Avocado: het romige groene wonder

Niet alleen heerlijk op toast, maar avocado’s zijn ook rijk aan essentiële vetten en vitamines die de hormoonproductie kunnen stimuleren. Bovendien bevatten ze veel kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk, en dat is goed nieuws voor je libido.

Oesters: zeevruchten voor meer plezier

Deze klassieke lekkernij bevat zink, een mineraal dat belangrijk is voor de productie van testosteron. Minder testosteron betekent vaak een lager libido, dus slurp die oesters maar naar binnen!

Kruiden en supplementen: De extra boost

Als je nog een stapje verder wilt gaan, zijn er ook diverse kruiden en supplementen die zouden helpen bij het opkrikken van je libido.

Ginseng: Het oosterse geheim

Al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, en nu steeds populairder in het Westen. Ginseng staat erom bekend dat het de fysieke prestaties kan verbeteren en stress kan verminderen, wat uiteindelijk je libido ten goede komt.

Maca: het andes-wonder

Dit knolgewas uit de Andes zou helpen bij het in balans brengen van hormonen en het verhogen van het energieniveau. In smoothies, als poeder of in capsulevorm; het is het proberen waard.

Voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden: De libido killers

Nu we de ‘do’s’ hebben besproken, laten we de ‘don’ts’ eens onder de loep nemen.

Alcohol: te veel is een sfeerkiller

Ja, een glas wijn kan soms helpen om je te ontspannen, maar overdrijf het niet. Te veel alcohol kan leiden tot verminderde gevoeligheid en zelfs erectieproblemen.

Soja: goed voor het milieu, slecht voor je seksleven?

Sommige studies suggereren dat een teveel aan sojaproducten het libido kan verlagen vanwege de fyto-oestrogenen die het bevat. Hoewel meer onderzoek nodig is, kun je voor de zekerheid beter matigen met soja als je merkt dat het je lust in de weg staat.

Bewerkt voedsel: gemakkelijk maar riskant

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak een hoop suikers en zouten, en kunnen je energieniveaus en uiteindelijk je libido negatief beïnvloeden. Kies in plaats daarvan voor verse, onbewerkte producten.

Waarom gefrituurd eten niet zo sexy is

Wie houdt er nu niet van een portie knapperige frietjes of een gefrituurde snack hier en daar? Het is comfort food op zijn best. Maar als het aankomt op je libido, is gefrituurd eten eigenlijk een echte mood-killer.

Allereerst bevatten gefrituurde snacks en maaltijden vaak transvetten. Dit type vet staat erom bekend dat het de bloedcirculatie kan verminderen. Een goede doorbloeding is echter essentieel voor zowel mannen als vrouwen om ‘in de mood‘ te komen. Een verminderde bloedtoevoer kan zorgen voor problemen met opwinding en zelfs met het krijgen of behouden van een erectie.

Ten tweede zorgen gefrituurde etenswaren ook vaak voor een piek in je bloedsuikerspiegel. En wat komt er na een suikerpiek? Juist, een energiedip. Niet echt het moment waarop je zin hebt om tussen de lakens te duiken.

De uitzondering op de regel: Tempura groenten?

Nou, als je echt niet zonder kan, probeer dan gefrituurde snacks te beperken en misschien een iets ‘gezondere’ optie te kiezen. Tempura groenten zijn bijvoorbeeld lichter gefrituurd en bieden nog steeds enige voedingswaarde. Toch is het geen ideaal voedsel als je je libido wilt verhogen. Ook hier geldt: het gaat om de balans.

Extra info

Welke sterrenbeelden passen het beste bij elkaar in de liefde?
De 5 meest opvallende seksspeeltjes
Eerste date dilemma: Seks of geen seks? Een luchtige verkenning.
Hier zijn de 5 meest begeerlijke mannelijke vrijgezellen

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *