Mijn man verliet me voor een meisje van 19

Elk jaar stranden er in Nederland zo’n 30.000 huwelijken. Niet zelden wil een partner scheiden omdat er een nieuwe liefde in het spel is. Zo ook bij Roos (46). Ed, haar ex-man, gaf twee jaar geleden te kennen dat hij verderging met zijn nieuwe liefde. Een 19-jarig meisje. Roos: “Ik ben geen dag meer gelukkig geweest.”

Mijn man verliet me voor een meisje van 19

Charme, looks en praatjes

“De tijd heelt alle wonden, zeggen ze. Mijn vriendinnen drukten me op het hart dat de scherpe kantjes er na een tijdje wel af zouden gaan. Maar niet in mijn geval. Ik voel de pijn, het verdriet en het gemis nog elke dag. Misschien vooral omdat ik het nog steeds niet kan geloven. Want we hadden écht geen ongelukkig huwelijk. Integendeel.”

“Ik ontmoette Ed 22 jaar geleden op de tennisclub. Ik kwam net uit een relatie van 4 jaar en viel direct voor zijn charme, zijn looks en zijn praatjes. Twee jaar ouder dan ik, maar zoveel wijzer. Het leek alsof Ed álles al gezien had. Hij had veel gereisd, beoefende diverse sporten en had een grote vriendenkring. Ik genoot enorm van zijn verhalen en kon wegdromen in zijn ogen. Het was liefde, maar ook bewondering en verwondering. Ik kon het dan ook bijna niet geloven, toen hij zij dat hij wilde dat ik zijn vriendin werd.”

Een boeiend seksleven

“Nog geen jaar later werd onze oudste dochter Manon geboren. Ed was intussen afgestudeerd in het strafrecht en kreeg direct een goede baan bij het Openbaar Ministerie (OM) aangeboden. Ik werkte al vanaf mijn 18e als kapster en had net een leuke nieuwe baan bij een high end kapsalon gevonden. Alles leek ons voor de wind te gaan. Je hoort vaak dat stellen minder seks hebben als er kinderen worden geboren, maar bij ons was niets minder waar. Als we het drie keer per week deden, was het weinig.”

“Ook toen nog eens 3 jaar later onze zoon Teun geboren werd, hadden we nog steeds een boeiend seksleven. We probeerden altijd nieuwe dingen uit, nieuwe plekken. Eén keer per week in de missionarishouding in bed was niets voor ons. Teun wilde me onder de douche, in de keuken, op het toilet van een restaurant. We deden het zelfs wel eens buiten als we een boswandeling maakten. Altijd spontaan. En dat veranderde niet toen we ouder werden en de kinderen groter.”

IJdel

“Ook kort voor de scheiding hadden we minimaal drie keer per week seks, boeiende gesprekken en genoeg quality time samen en als gezin. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. We vonden elkaar nog steeds woest aantrekkelijk. Nu deed Ed daar ook echt zijn best voor, hoor. Zo liet hij een paar jaar geleden porseleinen facings plaatsen omdat zijn tanden naar zijn idee te scheef stonden. Ook nam hij implantaatlenzen, omdat hij vond dat een bril hem oud maakte.”

“Daarnaast sportte hij 3 keer per week om fit te blijven, aten we als gezin ontzettend gezond en nam hij als klap op de vuurpijl ook nog een haartransplantatie toen zijn haargrens terugweek. Ja, Ed was ijdel, maar ik hield ervan om een mooie man aan mijn zijde te hebben.”

Viezige toiletbril

“Heel kort voor de scheiding begon Eds gedrag te veranderen. Hij wilde minder seks, was snel moe en was meer van huis. Vooral avonden. Dit was heel anders dan ik hem kende, maar als ik ernaar vroeg was er niks en was het gewoon razend druk op het werk. Een paar weken later had ik steeds een branderig gevoel bij het plassen. Ik dacht dat ik een blaasontsteking had en ging naar de huisarts.”

“Na de nodige onderzoeken werd al snel duidelijk dat ik Chlamydia had, een seksueel overdraagbare aandoening. Ik schrok me wezenloos. Ik was immers nooit met iemand anders naar bed geweest gedurende onze relatie, en wist vrij zeker dat Ed dat ook niet deed. Kon het zijn van die viezige toiletbril toen in het restaurant? De arts drukte me op het hart dat het echt alléén van seks kon zijn met iemand die besmet was. En dat als ik niet was vreemdgegaan, mijn man misschien het nodige uit te leggen had.”

Een meisje dat zijn dochter had kunnen zijn

“Toen Ed die avond thuiskwam, heb ik direct op tafel gegooid dat ik besmet was met Chlamydia. Ik had verwacht dat hij verbaasd zou reageren, maar die reactie bleef uit. In plaats daarvan zuchtte hij diep en gooide hij eruit dat er een ander was. “Al” zes maanden. Ze heette Destiny en was bijna 20. Hij liet een foto van haar zien op zijn telefoon. Ik voelde me kotsmisselijk worden. Een meisje dat zijn dochter had kunnen zijn.”

“Nadat ik mijn woede, verdriet en pijn eruit had gegooid, kwamen de vragen. Ed vertelde. Destiny was een stagiaire geweest die een diepe indruk op hem gemaakt had. Ze studeerde rechten en was enorm intelligent, ambitieus en gedreven. Ze nam geen genoegen met een onderbetaalde baan als kapster, waar geen enkele groei in zat. Het voelde alsof hij recht in mijn hart stak met een scherp mes, toen hij die opmerking maakte.”

Een fenomenaal figuur

“Ook had Destiny net zo’n hoog libido als hijzelf, waardoor hij niet steeds het initiatief hoefde te nemen, zoals bij mij. En hij had daar wel gelijk in, want hoewel ik erg van onze seks genoot, nam ik nooit het initiatief. Eigenlijk paste het ook niet zo bij mij, al die aparte plekken en posities. Ik zou eens per week een lange vrijsessie in bed ook prima gevonden hebben. Maar Destiny was niet saai en wilde alles ontdekken. Met Ed.”

“Natuurlijk snapte Ed dat Destiny jong was, maar ze leek veel ouder en had volgens hem ook de levenservaring en intelligentie van iemand die al ruim in de 30 was. Bovendien had ze een fenomenaal figuur doordat ze vier keer per week aan crossfit deed. En hij deed zelf ook moeite om fit te blijven, dus hoefde geen genoegen te nemen met een vrouw met een “moeke-lichaam”. Op dat moment werd ik woedend. Ik bewoog veel en woog nota bene nog geen 65 kilo! Als ik mijn figuur vergelijk met dat van leeftijdsgenotes, is het zeker niet slechter.”

Een hele andere kant van hun vader

“Maar goed, die avond vertrok hij dus direct. Naar een hotel, zei hij. Later bleek dat hij al 4 maanden een appartement huurde voor Destiny, en dat ze daar nu samen in woonden. Ze wonen daar overigens nog steeds en hebben intussen ook een kindje gekregen, Jari. Onze kinderen zijn nu 20 en 17 en willen niets meer met hun vader te maken hebben. Ik heb ze overigens nooit iets negatiefs gezegd over hun vader, alleen dat hij verliefd is geworden op een andere vrouw en nu met haar samenwoont.”

“Ze hebben haar wel ontmoet. Vooral Manon, onze oudste, voelde zich heel ongemakkelijk bij haar leeftijdsgenoot. De keren dat de kinderen daar op visite kwamen, waren ze ook heel klef en zaten Ed en Destiny openlijk aan elkaar. Ook maakten ze ranzige toespelingen naar elkaar, waardoor onze kinderen een hele andere kant van hun vader gezien hebben.”

Met hangende pootjes terug

“Intussen zijn we ruim twee jaar verder en is de pijn nog steeds niet weg. Elke dag lijd ik nog onder de scheiding. Ondanks alles wat hij me heeft gezegd en geflikt, houd ik nog steeds van Ed. Ik zie dan weer die arrogante jongen van de tennisclub voor me, die tegelijkertijd zo’n klein hartje had en zo wereldwijs was. De vader van mijn kinderen, waar ik gewoon nog mee samen had willen wonen. Soms fantaseer ik dat Ed gewoon een midlifecrisis had en op een dag met hangende pootjes terugkomt.”

“Maar de tijd verstrijkt en ik zie dat niet gebeuren. Ed en Destiny wonen nog steeds samen. Onze gemeenschappelijke vrienden hebben destijds allemaal mijn kant gekozen en hebben veelal het contact met Ed verbroken of op een laag pitje gezet. Maar het doet hem allemaal niets. Ik zie op Facebook dat ze samen uiteten en op vakantie gaan en echt van het leven lijken te genieten. Eigenlijk heeft zij nu mijn leven, en dat doet pijn.”

Met open armen

“Of ik weer ga daten? Nee. Een paar maanden geleden heb ik het geprobeerd, op aanraden van vriendinnen. Maar ik ben “al” 46 en dat betekent in de praktijk dat ik vooral 55-plussers aantrek. Mannen van mijn eigen leeftijd vallen veelal op twintigers en dertigers. Door Ed is mijn vertrouwen in mannen sowieso naar het nulpunt gedaald.”

“Dan denk je iemand te kennen, door en door. Je hebt samen kinderen gekregen, het overlijden van dierbaren meegemaakt en verwerkt, lange reizen gemaakt. Je steun en toeverlaat valt van de één op de andere dag weg. Nee, ik denk dat ik gewoon single blijf. Tenzij Ed toch besluit terug te komen naar mij. Dan zal ik hem met open armen ontvangen.”

Extra info

Lola (28) is een tradwife: “Thuis zijn met de kinderen is mij op het lijf geschreven”
Hij verliet mij en onze kinderen…voor een man!
Mijn man draagt graag vrouwenlingerie
Christine (38): “Ik ben helemaal geobsedeerd door de kinderarts”
Irene (38): “Mijn gynaecoloog ging over al mijn grenzen”

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *