Poëtisch

Een poosje geleden was ik bij vriendin Miranda, en zag daar een boek liggen. Zo te zien spiksplinternieuw. Ik wou het boek pakken. Want het zag er best wel een spannend uit. Maar voordat mijn hand het boek bereikte werd het boek voor mijn neus weggekaapt. Ik keek verbaasd Miranda aan. Nou Susan, jij bent toch zo poëtisch? En dat klopt inderdaad. Ik hou van woorden, woordspelingen, mooie woorden (niet zijnde leugens) en gedichten kunnen mij ook erg bekoren. “Nou dan is deze gedichtenbundel wat voor jou!

Maar niet zoals je gewend bent te lezen” zei Miranda. Direct triggerde dat mijn nieuwsgierigheid. En ik wou de gedichtenbundel pakken. “Nee helaas, ik stuur je wel een linkje dan kun je de gedichtenbundel zelf bestellen. Want voor een schrijver is het fijn als de bundel verkocht wordt, gaf ze aan. Ter plekke bestelde ik de bundel. Een aantal dagen later belde de postbode aan met een pakje met daarin de gedichtenbundel.

Poëtisch

Uitstellen

Nu ben ik van het uitstellen, want ik wil een juist moment kiezen om een boek of in deze een gedichtenbundel te lezen. Ik heb het boek wel uit de verpakking gehaald. En ik vind het heerlijk om eerst aan een boek te ruiken en te voelen. Als ik in een boekenwinkel loop en een boek zoek word ik vaak raar aangekeken. Soms koop ik dan alleen een boek op basis van de geur en wat ik voel. En dan kom je ook de leukste boeken tegen. Ik legde het boek weg, want vanavond had ik alle tijd! Ik had er zin in, even lekker tijd voor mezelf.

Avond

Het eten was weer achter de rug, de vaatwasser gevuld. Ik maakte een heerlijk kopje koffie. Legde het boek alvast op de bank, en ik pakte er een heerlijk warm dekentje bij. De leeslamp draaide ik hoog op. En nam plaats op de bank, met een kop koffie onder handbereik. Ik pakte het boek beet, en wat ik nog niet had gezien dat er een hele spannende afbeelding op stond, en had de behoefte om me nog meer onder mijn dekentje te nestelen. Ik keek naar de titel en naar de auteur, Meesteres Moriah. Oh, okay, dacht ik toen, interessant. De titel, de overtreffende trap van liefde heet BDSM,  sprak mij ook aan. Want willen we niet allemaal liefde ontvangen en liefde geven? In combinatie met BDSM? Daar moest ik even over nadenken. Maar wellicht als ik de gedichten ging lezen, dan kreeg ik daar vast meer gevoel bij.

Kippenvel

Ik begon te lezen. Af en toe slaakte ik een diepe zucht. En dacht wow, jeetje. Hoe mooi de woorden dan binnenkomen als je in alle rust een gedicht leest. Ik haal er even een klein stukje uit

Geef je aan mij over
Ik zal je liefdevol omarmen
en je lichaam versieren
met de mooiste striemen
waarmee ik mijn liefde
kerf in de oppervlakte van je huid
tot diep je ziel in…
Dat zijn toch woorden die je raken.

Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter. Ik las de gedichtenbundel in 1x uit. Mijn koffie was inmiddels koud geworden, en ik zag dat Miranda al meerdere keren had geappt. Beide was ik helemaal vergeten. Ik was zo opgegaan in het moment. Ik appte Miranda terug, wow, goede tip! Ik heb het er warm van.

Als je de gedichtenbundel ook wilt lezen, dan is het zeer zeker een aanrader. Via deze link kun je bestellen, beschikbaar in zowel een hardcover als een Ebook. Probeer maar eens om geen hartkloppingen te krijgen als je de gedichten leest.

Extra info

Chocolade liefde: Het gezonde genot ontcijferd
Boekenhoek
Femdom Lifestyle

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *