Regen in je vakantie

Je zult maar vakantie hebben en er is veel regen voorspeld. Nu heb ik daar zelf geen problemen mee, want er is altijd genoeg te doen ook binnenshuis. En als het regent kan het ook een mooi moment zijn om boodschappen te gaan doen, op visite te gaan of te gaan winkelen in een overdekt winkelcentrum. Dan kun je dus toch gewoon lekker op pad zijn. En als je dan jezelf nog eens verwend met een heerlijke lunch of een kopje koffie met wat lekkers, dat is toch een win win situatie.

Je kunt het weer niet beïnvloeden maar je kunt wel je eigen humeur beïnvloeden. Als het regent komt er altijd direct een liedje in mijn hoofd. “Het regent het regent, de pannen worden nat, er kwamen twee soldaatjes aan en die vielen op hun gat”. Ik zie dan altijd van die speelgoed soldaatjes die uitglijden. Maar dan dat ze op het dak uitglijden. Ik weet nu niet of dat de bedoeling is, van het liedje maar als beelddenker zie ik dat gewoon voor me, mijn leven lang al. En zo heeft iedereen denk ik een eigen interpretatie bij een tekst. En dat is helemaal prima. Als we allemaal hetzelfde zouden denken, dan was het een saaie wereld.

Regen in je vakantie

Waarom regen?

Soms vraag ik me af waarom regent het eigenlijk? Even daargelaten dat het goed voor de natuur is, mits met mate vind ik. In Nederland regent het vaak omdat ons land zich bevindt ter hoogte van een weerfront. Dat hoor je weerkundigen ook regelmatig zeggen. Een weerfront is een plek waar warme, vochtige lucht uit het zuiden botst met droge, koude lucht uit het noorden. Wanneer deze warme, vochtige lucht afkoelt, condenseert het water in de lucht en valt het naar beneden als regen. En soms ben je daar niet op voorbereidt. En kom je op je fiets zeiknat thuis. Nu is het niet zo’n ramp als dat zo, erger vind ik het als je zeiknat van de regen op je werk aankomt.

Gemiddeld regent het in Nederland slechts zo’n 8% van de tijd, zeggen de geleerden. Niet elke maand heeft echter evenveel en even lang regen. De regenperiode varieert van 3% tot 10%. Waarom het dus regent, het weerfront en de interactie tussen verschillende luchtmassa’s! Ik heb liever een zonnetje, en dan mag het voor mijn part ook vriezen. Als die zon er maar is. Maar zoals gezegd, de natuur heeft natuurlijk ook regen nodig, om te groeien en te bloeien.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen als het de hele dag regent of zelfs de hele week. Laat je dan je humeur verpesten en blijf je het liefst de hele dag in je bed? En mopper je de hele dat van bah, wat toch weer een regen, vies weer et cetera. Of maak je er gewoon lekker een cosy dag van, met een dekentje, kopje thee en een goed boek. Ik ben zelf altijd van “er is altijd wel wat te doen”. Je kunt eens dat huishoudelijke klusje doen, waar je al een poos geen zin in had. Zet een lekker muziekje aan, en poets die badkamer. Gewoon in je ochtendkloffie.

En als je dan uitgepoetst bent, dan ga je jezelf poetsen. Zet je haar in de verf, want dat moest toch nog, vergeet niet een wekkertje te zetten. En neem daarna lekker een heerlijke warme douche, met een scrub, haarmasker. Zodat je daarna fris en fruitig ondertussen al lekker kan lunchen. En maak daar een feestje van voor jezelf. Niet de standaard boterham, maar beleg een cracker feestelijk, kook een eitje, of prak een avocado en kruid deze lekker met peper en een beetje sweet chili saus of als je van heet houdt, met een pittige chilisaus.

Spelletjes

Als je van spelletjes houdt, dan kun je ook eens kijken naar behendigheidsspelletjes, die je gewoon lekker zelf kan doen, zonder dat je met meerdere mensen een spelletje doet. Want jij kan wel vakantie hebben, maar niet iedereen heeft op hetzelfde moment vakantie en zin in een spelletje. Gelukkig maar. En als je niet tegen je verlies kunt, dan is zo’n behendigheidsspelletje helemaal een uitkomst. Ook beter voor je bloeddruk. En wat je kunt doen is puzzelen, in een puzzelboekje.

Of je koopt een enorme legpuzzel, waarmee je dagen zoet kan zijn. Dan is het wel handig dat je ergens gaat puzzelen waar de puzzel kan blijven liggen. Ik houd niet van legpuzzels, wel van puzzelen in een puzzelboekje. Mits niet te moeilijk want hé vakantie, dan wil ik niet te moeilijk doen. En heb je nu gewoon lekker in een naughty spelletje met je zelf, dan bestel je toch gewoon lekker een spannend speeltje. Wie doet je wat. Hoe lekker is het om als je toch op die bank hangt, met een dekentje jezelf lekker te verwennen. Ik zeg doen!

Extra info

Die heeft de broek aan!
Wat kan de lente voor ons doen?
Wat gaan we doen in de meivakantie?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *