Die heeft de broek aan!

Je kent het vast wel. De uitdrukking “die heeft de broek aan” wordt over het algemeen gebruikt,  bij een oordeel door een ander, over een vrouw in een relatie. Nu gaat het hier niet letterlijk over een broek aan hebben. Maar over het feit dat de vrouw de baas speelt over haar man. Althans zo wordt het vaak bedoeld. Het oordeel klinkt niet erg positief, want er moet iemand aan het roer staan.

De baas

De baas spelen klinkt niet zo positief. Maar ik zeg maar zo er moet altijd maar 1 kapitein op schip zijn. En je moet je kwaliteiten goed benutten. Overigens heeft er, denk ik,  in een relatie altijd wel iemand de bepalende/beslissende stem. Of dat nu in een hetero relatie is, in lesbische en homoseksuele relaties speelt dit net zo. Ik praat zelf nooit over de baas. Een hond heeft een baasje, of vrouwtje. Helemaal prima.

Keuze

Je moet je soms ook afvragen waarom over het algemeen de vrouw de bepalende en beslissende stem heeft, dus die zogenaamde broek aanheeft. Een vrouw heeft gewoon een super helikopter view en houdt meerdere bordjes in de lucht. En vindt de partner het erg dat de vrouw de broek aanheeft? Sommige mensen houden nu eenmaal van “het boodschappenbriefje”. En veelal bestaand die sommige mensen uit mannen. Die weten graag waar ze aan toe zijn.

Mannendingen

Ik ben iemand van het selluf doen. Dus ik zette die container naar buiten, kroop onder mijn bureau om kabels aan te sluiten. Naarmate ik ouder word, vind ik het ook fijn als een ander het doet. Dat anderen koffie halen op het werk. En natuurlijk ben ik niet te beroerd om het zelf te doen maar als 1 van de mannen het op mijn werk doet, dan juich ik dat alleen maar toe. Nu had ik het daarover met vriendin Miranda. We hadden een hele discussie over feminisme, over hoe het er aan toe ging in de oertijd. Dat wij niet gebouwd zijn (altijd goed excuus) om zware dingen te doen. En tuurlijk kunnen wij vrouwen alles, maar als wij alles zouden doen, dan hadden de mannen waarschijnlijk niks meer te doen. Wij zaten bulderend van het lachen op de bank.

Stil                        

Ineens werd het stil. En zei Miranda dat ze me wat moest bekennen. “weet je nog die gedichtenbundel?” zei ze. Ik knikte en zei “prachtige gedichten en ik vroeg me al af waarom jij zo’n gedichtenbundel had”. Ze stond op en pakte een boek uit de kast. “Kijk, niet alleen het boek komt uit de kast, maar ik ook. Althans ik heb gemerkt dat ik steeds meer de broek aanheb en dat Tim het prima vind. Ik wil dit verder gaan onderzoeken en toepassen” zei ze.

Ik knipperde met mijn ogen en zei “goh, alsof ik nog niet wist dat jij een dominant type bent”. En weer lagen we dubbel van het lachen. Ik pakte het boek van haar aan. “zozo je bent nogal wat plan, zei ik glimlachend. “Ja, pas maar op” zei ze. En weer lagen we in een deuk. Samen zijn we duo dominantje. We hoorden een auto de oprit oprijden. “O Tim is er weer, niks zeggen hoor. Gewoon koetje, kalfje”. We pakten beiden ons kopje koffie en keuvelden over het prachtige mooie weer. Wij, duo dominantje.

Extra info

Seks!
Jay
Lifestyle

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *