Is online flirten vreemdgaan?

Vreemdgaan: iets wat je niet doet als je een relatie hebt. Dat snapt iedereen. Probleem is alleen: wanneer is iets inderdaad vreemdgaan? Nu kan je in het ‘echte’ leven ook dat nog wel aanvoelen tot hoe ver je kunt gaan voordat het onder vreemdgaan valt. Maar hoe zit dat met online flirten? Mag dat wel of is dat ook simpelweg te scharen onder vreemdgaan?

Is online flirten vreemdgaan?

Wanneer ga je vreemd?

Op zich is vreemdgaan (of overspel plegen) iets met een ander beginnen terwijl je een vaste relatie hebt. Hierbij gaat het dan vooral om (ook) seksueel contact hebben met een ander. Hebben jullie met elkaar afgesproken dat dit mag, dan noem je het dus geen overspel of vreemdgaan! Maar: wat verstaan we vervolgens onder seksueel contact? Een praatje maken met iemand anders dan je vaste partner zou toch het probleem niet moeten zijn. Dat je het bed deelt met een ander, is vreemdgaan, dat is ook duidelijk. Maar er is nog ergens een grijs gebied ertussen waarbij mensen heel verschillend kunnen denken. Want is zoenen wel of niet toelaatbaar? Dat zal afhangen van de aard van die zoen… en een beetje onschuldig flirten is al helemaal ingewikkeld om in te delen.

Online flirten: wat houdt dat in?

En dan zijn we eigenlijk meteen beland bij het probleem van online flirten. Wanneer zie je dat als vreemdgaan of nog beter: vanaf wanneer is het werkelijk flirten? Als het allemaal online is zal er immers geen sprake zijn van fysieke seks. Dus wie kan vertellen hoe dit nu zit? Overigens wordt deze vorm van flirten ook wel micro-cheating genoemd. En ja, het schijnt vrij veel voor te komen. Want online contact maken is zo makkelijk en zo gewoon. Zeker tijdens de pandemie toen fysiek contact niet mogelijk was, is deze vorm van cheating nog meer opgekomen, volgens een artikel van NPO3.

Wees hierin duidelijk naar elkaar

Eigenlijk komt het erop neer dat koppels hierin gewoon duidelijk moeten zijn naar elkaar. Want wat de één als iets totaal niks zeggends en dus onschuldig ziet, is voor de ander niks anders dan overspel plegen! En zeker online is dat gebied gewoon heel wazig. Want wanneer zie je een berichtje als gewoon een beetje gezellig ‘doen’ of is het flirten?

Mag je vriend(in) de berichten lezen?

Eigenlijk weet je al dat je fout bezig bent als je berichten gaat sturen naar iemand die je partner echt niet onder ogen mag komen. Je weet blijkbaar dat je iets doet wat niet door je eigen beugel kan of niet door die van je partner. En in beide gevallen is het dus niet goed te praten. Je doet iets wat je niet hoort te doen.

Waarom vinden veel mensen online flirten niet kunnen?

Natuurlijk zitten er gevoelens achter het feit dat online flirten ook niet mag.

  • Je bent jaloers op de aandacht die die ander krijgt van je partner
  • Je bent bang dat je partner die ander dus leuker vindt
  • Je bent boos omdat hij (zij) dit stiekem achter je rug om doet
  • Je voelt je daardoor toch ergens verraden…
  • Maar ook: je bent bang dat het zal leiden tot echt vreemdgaan

Het gaat steeds verder

Misschien begint het allemaal heel onschuldig. Even een gekke opmerking die een beetje pikant is. Ach, waarom ook niet, denk je. Dat is toch gewoon leuk. Alleen voor je het weet worden de berichtjes naar elkaar steeds ‘wilder’ en ga je elkaar bijvoorbeeld ook seksuele fantasieën vertellen. Hoe zou jij het vinden als je een dergelijk appje van je partner tegen zou komen? Zou jij je dan ook niet verraden voelen?

Waarom wil je online flirten?

Vind jij het leuk om online te flirten terwijl je een partner hebt? Vraag jezelf dan eens af waarom. Ben je op zoek naar spanning? Mis je iets? Het is toch veel fijner om dat in je eigen relatie te vinden. Steek je tijd dan ook liever in het verbeteren van je eigen relatie! Zo wordt niet alleen je verbinding met je partner fijner, maar je voelt jezelf vast ook veel fijner op deze manier. Want de hele boel bij elkaar moeten liegen en je telefoon angstvallig achter moeten houden: word je daar nu blijer van? Kunnen leven zonder schuldgevoel naar je vriend of vriendin is toch veel relaxter en voelt sowieso veel beter. En is je partner dat ook niet gewoon waard?

Extra info

Flirten kun je leren, maar dit zijn de stomste openingszinnen!
Chatten met vreemden. Hoe houd je het veilig?
Mijn man verliet me voor een meisje van 19
De 5 meest opvallende seksspeeltjes

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *