Flirten kun je leren, maar dit zijn de stomste openingszinnen!

Hé jij daar! Ja, jij, die wanhopig op zoek is naar de juiste woorden om indruk te maken op die ene speciale persoon. Laten we eerlijk zijn: het eerste contact is belangrijk, en als je niet met een goede openingszin komt, kun je het wel vergeten. Maar wat is eigenlijk een ‘goede’ openingszin? En nog belangrijker: wat zijn de openingszinnen die je absoluut moet vermijden als de pest?

Flirten kun je leren, maar dit zijn de stomste openingszinnen!

“Geloof je in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog een keer langslopen?”

Ah, de klassieker. Deze zin is zo uitgespeeld dat zelfs je oma hem waarschijnlijk al kent. Ja, het is grappig en een beetje zelfspot kan geen kwaad. Maar laten we eerlijk zijn: de kans dat je er indruk mee maakt, is klein. Het laat alleen maar zien dat je niet origineel genoeg bent om iets beters te bedenken.

“Is je vader een dief? Want hij heeft de sterren van de hemel gestolen en ze in jouw ogen gestopt.”

Oef, waar beginnen we? Deze zin is niet alleen cliché, maar ook nog eens veel te zoet. Tenzij je gesprekspartner een grote fan is van cheesy romcoms, is de kans groot dat deze zin averechts werkt. En laten we niet vergeten dat het impliciet zegt dat je de vader van de persoon voor een crimineel aanziet. Niet bepaald een goede start, toch?

“Als jij een groente was, zou je een cute-cumber zijn!”

Oké, deze is gewoon ronduit slecht. Echt, wie heeft dit bedacht? Het is een woordspeling, ja, maar wel een hele flauwe. Bovendien, waarom zou je iemand met een groente willen vergelijken? Niet echt een compliment waar je warm van wordt.

“Heb je een kaart? Want ik verdwaal steeds in je ogen.”

Dit is een andere zin die rechtstreeks uit een foute romantische film lijkt te komen. Het klinkt misschien poëtisch in je hoofd, maar in de echte wereld komt het waarschijnlijk over als ongemakkelijk en onoprecht. Blijf met beide benen op de grond en probeer iets minder ‘Hollywood’.

“Was je vader een bokser? Want jij bent een knockout!”

Ten eerste, waarom zoveel vragen over iemands vader? Dat is een beetje creepy. Ten tweede, deze zin is zó uitgekauwd dat hij zijn impact volledig heeft verloren. Bovendien kan het overkomen alsof je alleen maar geïnteresseerd bent in het uiterlijk van de ander, en dat is meestal niet de beste manier om een diepere connectie te maken.

“Als ik je zou volgen naar huis, zou je me dan houden?”

Oké, deze is niet alleen stom, maar ook een beetje eng. Het impliceert dat je de persoon zou kunnen gaan stalken. Zelfs als het als een grapje bedoeld is, kan het heel verkeerd overkomen. Vermijd deze zin als je niet als een engerd wilt worden gezien.

“Heb je pijn? Want je bent uit de hemel gevallen!”

Een klassieke flauwe zin, die in feite een belediging verpakt als een compliment. Het suggereert dat je zo’n engelachtig wezen bent, maar tegelijkertijd heeft het iets weg van een kinderachtige grap. Het is een cliché dat z’n charme al jaren geleden verloren heeft.

“Je moet wel moe zijn, want je hebt de hele avond door mijn gedachten gerend.”

Ook dit is weer een zin die zó afgezaagd is dat het bijna pijnlijk wordt. Bovendien kan het ook een beetje stalkerig overkomen. “Dus je denkt al de hele avond aan mij, en we hebben nog niet eens gesproken?”

“Hoe voelt het om de mooiste vrouw in deze ruimte te zijn?”

Dit klinkt misschien als een compliment, maar het kan ook druk opleggen en de situatie ongemakkelijk maken. Wat als ze niet denkt dat ze de mooiste vrouw in de ruimte is? Of erger nog, wat als ze denkt dat jij dit bij elke vrouw zegt?

“Ben je een bever? Want daaaaam!”

Ten eerste, waarom zou je iemand vergelijken met een bever? Ten tweede is dit weer zo’n flauwe woordspeling die waarschijnlijk meer oogrollen dan glimlachen oplevert.

Waarom openingszinnen vaak falen

Het is verleidelijk om te denken dat een goede openingszin het ijs kan breken en de weg kan effenen voor een succesvolle interactie. Maar de realiteit is dat openingszinnen vaak falen omdat ze voorgekauwd en onoprecht overkomen. De beste manier om een connectie te maken is door authentiek te zijn. Stel echte vragen, toon interesse en wees jezelf. Dat is veel aantrekkelijker dan elke cheesy one-liner.

Wees gewoon jezelf

Als je echt indruk wilt maken, gooi die stomme openingszinnen dan overboord. Wees authentiek, toon echte interesse en durf jezelf te zijn. Dat is de beste ‘openingszin’ die je ooit zult hebben. En als de chemie er is, maakt het eigenlijk niet uit wat je zegt. Het gaat erom dat je een echte, menselijke connectie maakt. En dat begint met het laten vallen van de façade en gewoon jezelf te zijn.

Extra info

9 Dingen die je beter niet op je datingprofiel kan zetten
De wereld van de SOA: ken je feiten en weet wat te doen!
Welke sterrenbeelden passen het beste bij elkaar in de liefde?
Eerste date dilemma: Seks of geen seks? Een luchtige verkenning.

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *