Christine (38): “Ik ben helemaal geobsedeerd door de kinderarts”

12 jaar geleden komt Julia, de dochter van Christine, veel te vroeg geboren ter wereld. Ook blijkt zij diabetes type I te hebben. Om die reden blijft Julia onder regelmatige controles van de kinderarts, Dieter. Christine kijkt altijd uit naar deze consulten. Ze heeft namelijk gevoelens voor Dieter ontwikkeld. En daar blijft het niet bij…

Christine (38): “Ik ben helemaal geobsedeerd door de kinderarts”

Vroegtijdige weeën

“Ik was 28 weken zwanger van Julia, toen ik ’s ochtends wakker werd met een hevige buikpijn. Het bleken vroegtijdige weeën te zijn. Ik ben met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht en daar aan de weeënremmers gelegd, maar het was al te laat. Julia had besloten dat ze die dag ter wereld zou komen.”

“Een heftige tijd volgde. Ik bespaar je de details van de couveuse, allerlei slangetjes, herhaaldelijke infecties en het RS-virus. Toen Julia uiteindelijk mee naar huis mocht na bijna 4 maanden, bleef ze kwakkelen. Ze bleek ook nog diabetes te hebben. Dat betekende dat we de komende jaren nog wel onder controle bleven van Saskia, onze kinderarts.”

Een lange, charmante blonde vent

“Toen Saskia met pensioen ging, kwam Dieter voor haar in de plaats. Hij nam ons dossier over en plande een afspraak in voor het eerste consult en een kennismaking. Hij had het dossier van Julia écht goed bestudeerd. Het was duidelijk dat wij geen nummer waren voor hem, maar echt mensen. Dat deed me goed. Ik voelde me al snel op mijn gemak bij Dieter. En ja, het hielp ook best mee dat hij een lange, charmante blonde vent was. Maar ik was getrouwd, dus negeerde ik dat verder zoveel mogelijk.”

“De afgelopen jaren zijn we elk halfjaar op consult gegaan bij Dieter. Om de medicatie af te stemmen en de nodige controles te doen. Dieter vraagt altijd net even verder. Hoe het thuis gaat, hoe het op school gaat, hoe het met mij gaat. Of ik het allemaal een beetje red. Twee jaar geleden zijn mijn ex-man en ik gescheiden. Ik heb daar met Dieter kort over kunnen praten en hij begreep me, zag me.”

Ineens zat hij in mijn systeem

“Ongeveer een halfjaar na de scheiding zag ik Dieter weer tijdens een van Julia’s ziekenhuisafspraken. Ik was helemaal van de leg. Dit ging verder dan gewoon iemand aardig en knap vinden: ik was verliefd. Ik begon erg uit te kijken naar onze consulten en was dag en nacht bezig met Dieter. Ineens zat hij gewoon helemaal in mijn systeem. Hoe het precies gekomen is weet ik niet. Wel weet ik dat ik nog nooit zo razend verliefd ben geweest.”

“Ik begon enorm veel te fantaseren over Dieter en besloot alles over hem te weten te komen. Ik bekeek zijn LinkedIn-profiel met een nepaccount dat ik speciaal daarvoor aanmaakte en las alles dat hij deelde en interessant vond. Ook ging ik op onderzoek uit op Facebook en zocht op zijn naam in zoekmachines. Ook las ik elke beoordeling die hij had op de ZorgKaart.”

Ik deed boodschappen in zijn supermarkt

“De obsessie ging steeds verder. Ik vond uit waar hij woonde en waar hij golfde en ik besloot voortaan boodschappen in zijn wijk te doen en ja hoor: we kwamen elkaar daar zo nu en dan tegen. Ik kwam er zelfs achter met heel veel moeite, dat hij gescheiden was en twee dochters van 25 en 28 had. Tegenwoordig doe ik alleen nog boodschappen in zijn supermarkt.”

Een andere kinderarts

“Hem iets vertellen durf ik niet. Wel heb ik hem een tijdje terug een mail gestuurd waarin heb gezegd dat ik het leuk zou vinden om eens een kopje koffie te doen samen en elkaar beter te leren kennen. Hij heeft hierop nooit gereageerd en is er ook het consult erna niet op teruggekomen. Wel was ik daarna ‘ineens’ doorgeschoven naar een andere kinderarts, terwijl wij elkaar al jaren kennen!”

“Natuurlijk vind ik dat erg, en niet alleen voor mezelf. Voor deze kinderarts zijn we meer een nummer dan voor Dieter. Hij is heel zakelijk en kort, informeert nooit verder. Het gaat over medicatie, controles en dat is het dan. Of mijn obsessie met Dieter voorbij is? Integendeel! Mijn gevoelens zijn nog steeds niet verminderd. Intussen heb ik me ingeschreven bij de golfbaan waar hij ook heen gaat. Ik kijk erg uit naar mijn eerste sessie!”

Extra info

Mijn man draagt graag vrouwenlingerie
Mijn dochter is geobsedeerd door haar uiterlijk … door mij!
Nadia is zwanger en rookt 15 sigaretten per dag
De man van Maaike (39) overleed tijdens haar zwangerschap
Lies (43) is een loedermoeder: “Ik kies voor mezelf”

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *