Gek op tulpen? Dit zijn de mooiste tulpenroutes in Nederland

Het voorjaar is een van de mooiste seizoenen van het jaar in Nederland, en de tulpenvelden die in bloei staan, zijn daar een groot deel van de reden voor. Elk jaar trekken duizenden mensen erop uit om de tulpen te bewonderen en te genieten van de prachtige kleuren die de velden te bieden hebben. Maar waar kun je het beste naartoe gaan om de mooiste tulpenroutes te zien? In dit blog vertellen we je alles over de mooiste tulpenroutes van Nederland.

Bewonder de prachtige tulpenvelden van Nederland: De mooiste tulpenroutes

Tulpenroute Flevoland

Flevoland is een relatief nieuwe provincie in Nederland, maar het is ook een van de beste plekken om tulpenroutes te zien. Elk jaar in april wordt de Tulpenroute Flevoland gehouden, waarbij je met de auto of fiets door de regio kunt rijden en de prachtige tulpenvelden kunt bewonderen. Het evenement duurt meestal ongeveer twee weken, afhankelijk van de weersomstandigheden, en er zijn verschillende routes die je kunt volgen, variërend van 10 tot 100 kilometer.

Een van de meest populaire routes is de Noordoostpolder-route, die je meeneemt door het platteland van Flevoland en langs de mooiste tulpenvelden van de regio. Je kunt ook deelnemen aan een van de vele activiteiten die tijdens het evenement worden georganiseerd, zoals proeverijen van streekproducten en bezoeken aan boerderijen.

Tulpenroute Dronten

Dronten is een gemeente in Flevoland die ook bekend staat om zijn prachtige tulpenvelden. Elk jaar wordt hier de Tulpenroute Dronten gehouden, die je met de auto of fiets kunt volgen. De route is ongeveer 100 kilometer lang en voert je langs de mooiste tulpenvelden van de regio. Je kunt ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals rondleidingen op boerderijen en proeverijen van lokale producten.

Tulpenroute Noord-Holland

Noord-Holland is een van de meest populaire regio’s om tulpenroutes te rijden, en dat is niet voor niets. Hier vind je de grootste bloembollenvelden van Nederland, met kleurrijke velden die zich kilometers ver uitstrekken. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, afhankelijk van waar je naartoe wilt en hoe lang je wilt rijden.

Een van de meest populaire routes is de Bollenstreek-route, die begint in Haarlem en je meeneemt door de prachtige bloemenvelden van Lisse en Hillegom. Hier kun je genieten van de mooiste tulpenvelden van Nederland en kun je ook een bezoek brengen aan de Keukenhof, een van de bekendste attracties van de regio.

Tulpenroute Zeeland

Zeeland staat bekend om zijn prachtige stranden en duinen, maar in het voorjaar is het ook de moeite waard om de tulpenvelden te verkennen. De Tulpenroute Zeeland voert je langs de mooiste bloemenvelden van de regio en geeft je een prachtig uitzicht over het platteland. De route is ongeveer 100 kilometer lang en begint in Goes.

De route voert je langs pittoreske dorpjes, historische boerderijen en natuurlijk de prachtige tulpenvelden. Onderweg kun je genieten van de rust en stilte van het Zeeuwse platteland. Vergeet niet te stoppen bij een van de vele kraampjes waar lokale producten worden verkocht.

Tips voor het rijden van tulpenroutes

Of je nu met de auto of de fiets op pad gaat, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het rijden van tulpenroutes:

 1. Plan je route van tevoren. Zo voorkom je dat je verdwaalt en mis je geen enkel hoogtepunt.
 2. Ga op tijd op pad. Vooral in het weekend kan het druk zijn op de tulpenroutes. Ga dus vroeg op pad om de drukte te vermijden.
 3. Houd rekening met het weer. Het kan koud en winderig zijn op de tulpenroutes, dus kleed je warm aan en breng eventueel een regenjas mee.
 4. Respecteer de natuur. Blijf op de aangegeven wegen en paden en pluk geen bloemen of beschadig de tulpenvelden niet.

Interessante feitjes over tulpen

 1. Nederland is ’s werelds grootste producent van tulpen. Ongeveer 3 miljard tulpenbollen worden elk jaar geproduceerd.
 2. Tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije en werden in de 16e eeuw naar Nederland gebracht.
 3. De tulp was tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw zo populair dat de prijs van een enkele bol ooit hoger was dan de prijs van een Amsterdams grachtenpand!
 4. Tulpen zijn er in alle kleuren van de regenboog, behalve blauw. De blauwe tulpen die je soms ziet zijn eigenlijk paars.
 5. Er zijn meer dan 3.000 verschillende soorten tulpen.
 6. Het woord “tulp” komt van het Perzische woord “tulipan”, wat “tulband” betekent. De bloem heeft zijn naam te danken aan de vorm van de tulband.
 7. Tulpen zijn eetbaar en werden vroeger door de Indianen in Noord-Amerika gegeten.
 8. De meest bekende tulp is waarschijnlijk de rode tulp, maar er zijn ook tulpen met gestreepte of gevlekte bloemblaadjes.
 9. In sommige culturen staat de tulp symbool voor perfectie en liefde.
 10. Tulpen worden vaak geassocieerd met Nederland, maar er zijn ook tulpenfestivals in landen zoals Turkije, Canada en de Verenigde Staten.

Extra info

Ontdek de top 10 hotspots in Den Haag – Een onvergetelijk dagje uit
Ontdek de beste must-see plekken in Parijs

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *