Hij verliet mij en onze kinderen…voor een man!

Antoinette (31) had na 10 jaar huwelijk en 3 kinderen samen, nooit verwacht dat haar man Alexander (32) haar zou verlaten. En toch deed hij dat. Vorig jaar, nét nadat ze een tuinfeest hadden gegeven ter ere van hun 10-jarige jubileum. “Mijn wereld stortte in. Ik wilde weten wie ze was, of ik die vrouw kende. Toen vertelde Alexander dat zijn nieuwe liefde Jimmy een man was.” Hij verliet mij en onze kinderen, voor een man!

Hij verliet mij en onze kinderen…voor een man!

Dikke verkering

Antoinette vertelt: “Alexander en ik waren jeugdliefdes. We leerden elkaar kennen in de brugklas van de havo. Alexander was net verhuisd vanuit de andere kant van het land en zo op onze school terechtgekomen. Hij had zo’n grappig accent en was daarnaast gewoon superknap. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk.”

“Wat ik zo leuk vond aan Alexander? Vooral dat hij geen haantje of macho was. Het boeide hem niet zo wat de laatste mode was, hij droeg gewoon waar hij zin in had. En hij was heel lief, bedachtzaam. Hield rekening met anderen.”

“Na een jongerendisco in de derde, zoenden Alexander en ik voor het eerst met elkaar. Waar iedereen al een vermoeden had dat wij niet gewoon vrienden waren, werd dit nu bevestigd. Vanaf dat moment hadden we dikke verkering.”

Niet zo’n hoog libido

“Ik heb van nature niet zo’n hoog libido en Alexander ook niet, dacht ik. Voor ons was het prima dat we eens per maand eens seks hadden. Vaak was het dan ook nog een vluggertje, achterlangs. We knuffelden veel, maar uitgebreid zoenen en vrijen? Nee, daar hielden we allebei niet echt van. Het was goed zo.”

“Ik ben sowieso niet van het experimenteren. Voor mij geen anale seks, ingewikkelde standjes, speeltjes of bondage. Blijkbaar ben ik snel tevreden. Dit was altijd prima, zowel voor mij als voor Alexander.”

Het leven dat ik altijd had gewild

“Toen ik 20 was stapten Alexander en ik in het huwelijksbootje. Ik was intussen apothekersassistente en Alexander studeerde nog om verpleegkundige te worden. Toen hij 2 jaar later was afgestudeerd, raakte ik zwanger van onze eerste. Zo hadden we samen een heel rustig en eenvoudig leven, huisje boompje beestje.”

“We kregen na onze eerste nog 2 kinderen, waarvan de jongste nu net 3 is. En zo kabbelde ons leven voort, zonder hele hoge pieken of diepe dalen. Ik was zeer tevreden en ik dacht dat Alexander dat ook was. We hadden ons mooie huis, onze lieve kinderen, gingen elk jaar twee keer op vakantie en hadden een uitgebreide vriendenkring. Dit was het leven zoals ik het altijd had gewild.”

De ideale vader

“Ik heb nooit gemerkt dat Alexander niet tevreden was met ons gezinsleven. Sterker nog, hij was een geweldige vader voor onze 3 kinderen. Zo eentje die op zijn vrije dag naar de speeltuin gaat, helpt met huiswerk en graag met zijn kinderen was op een dag dat ik andere dingen had staan.”

“Ik heb ook nooit signalen gehad dat Alexander vreemd zou gaan. Hij deed niet stiekem met zijn telefoon, was altijd direct vanuit het werk thuis. Kortom: geen vuiltje aan de lucht. Ik had dan ook nooit gedacht dat hij me zou verlaten.”

De grond zakte onder mijn voeten weg

“Net na ons 10-jarig jubileum barstte de bom. We hadden een geweldig tuinfeest gehad, met onze ouders, vrienden en familieleden. Het was een hele feestelijke dag waarop vriendinnen nota bene nog hadden verzucht dat ze hadden gewild dat hun mannen zo behulpzaam waren en zo veel deden in huis en met de kinderen.”

“Maar Alexander was stiller, merkte ik ’s avonds. Toen ik vroeg wat er gaande was, had ik elk antwoord verwacht, behalve het antwoord dat hij gaf. Schoorvoetend begon hij dat hij sinds een tijdje een leuke collega had waarmee het goed klikte. Hij voelde zich bij deze persoon echt thuis, en had gevoelens ervaren die hij niet kende van zichzelf. De grond zakte onder mijn voeten weg.”

Verlaten voor een man

“Alexander vertelde dat hij verliefd was geworden, had geprobeerd het tegen te houden, maar dat dit niet meer lukte. Dat hij zelf ook verbaasd was. Dat hij zich voor het eerst gewild voelde, onbedwingbare lust voelde. Of hij was vreemdgegaan? Ja. In hotels, in de auto en zelfs op het werk. Ik voelde me misselijk worden. Wie was die trut, wilde ik weten. Was het die stagiaire met de korte rokjes? Of die vrouwelijke arts met haar seksgrapjes altijd?”

“Alexander schudde zijn hoofd. Hij zei dat hij verliefd was geworden op Jimmy. Heel even dacht ik nog: wat een rare naam voor een vrouw. Maar toen Alexander me bleef aankijken, wist ik het. Jimmy was een man. Hij verliet me voor een man.”

Hij pakte dezelfde avond zijn koffers

“Ik ben eerst heel boos geworden. Toen geloofde ik het niet. Had Alexander dan nooit gemerkt dat hij ook op mannen viel? Hij zei van niet. Natuurlijk had hij weleens naar porno gekeken met mannen erin, maar welke man deed dat niet? Dat je erover fantaseerde betekende wat hem betreft niet, dat hij ook daadwerkelijk op mannen viel.”

“Na heel veel praten heb ik hem de kans gegeven om bij ons te blijven en in het gezin mee te draaien. De kinderen zouden een scheiding echt niet trekken, dat zou zeker voor de oudste twee als donderslag bij heldere hemel komen. Ik zou accepteren dat Alexander en Jimmy een koppel werden, zolang het maar niet in huis gebeurde als de kinderen thuis waren. Maar Alexander was vastbesloten. Zijn nieuwe leven lag bij Jimmy. Dezelfde avond pakte hij nog zijn koffers en was hij weg.”

Ik blijf single

“Intussen zijn we al bijna een jaar uit elkaar. Alexander en Jimmy wonen samen. De kinderen gaan er om het weekend heen. Ik wilde een eerlijk co-ouderschap waarbij we ieder een week de kinderen hadden, maar dat wilde Alexander niet. Van die leuke, betrokken vader is niets meer over. Alexander gedraagt zich ook anders. Geeft ineens om mode, besteedt aandacht aan zijn uiterlijk, is ijdel en gaat uit. Vooral naar gay bars, samen met Jimmy, die trouwens 10 jaar jonger is.”

“En ik? Ik blijf voorlopig single. Ik denk niet dat ik ooit nog een man kan vertrouwen. Ik mis Alexander natuurlijk. Zeker als maatje, als klankbord. En ik mis de papa die hij was voor onze kinderen, die hier natuurlijk ook niets van begrijpen. Ik hoop heel hard dat hij zich ooit nog bedenkt, maar zoals het er nu uitziet gaat dat nooit gebeuren.”

Extra info

Mijn man draagt graag vrouwenlingerie
Christine (38): “Ik ben helemaal geobsedeerd door de kinderarts”
De man van Maaike (39) overleed tijdens haar zwangerschap

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *