Zin in verandering? Alternatief Sinterklaas vieren!

Hartstikke leuk en gezellig hoor dat Sinterklaasfeest! Maar dit jaar nodigen we je uit om samen met ons deze geliefde Sinterklaas traditie een nieuwe, frisse twist te geven! Want waarom zouden we ons beperken tot de gebruikelijke vieringen, als er zoveel creatieve en spannende manieren zijn om deze feestdag te beleven? Laten we de oude tradities eren door nieuwe te creëren, samen te experimenteren en onvergetelijke herinneringen te maken. Want er zijn talloze mogelijkheden om dit Sinterklaasfeest uniek en speciaal te maken.

Zin in verandering? Alternatief Sinterklaas vieren!

Thema-feest: Superhelden Sinterklaasviering

Organiseer een Sinterklaasfeest met een twist door een superheldenthema te introduceren. Nodig gasten uit om zich te verkleden als hun favoriete superheld. Versier de ruimte met kleurrijke posters en attributen die passen bij het thema. Je kunt zelfs een fotobooth opzetten met superheldenaccessoires voor leuke herinneringsfoto’s. Voor kinderen kunnen er superhelden-spelletjes en knutselactiviteiten worden georganiseerd. Dit thema voegt een speelse en fantasierijke dimensie toe aan de traditionele Sinterklaasviering.

Cadeau-uitwisselingsspel

Maak het uitwisselen van cadeaus interactiever door een spel te organiseren. ‘Secret Sint’ of ‘White Elephant’ zijn populaire varianten waarbij deelnemers anoniem cadeaus voor elkaar kopen of juist humoristische en onverwachte geschenken uitwisselen. Dit zorgt voor verrassing en plezier tijdens de viering en maakt de cadeau-uitwisseling tot een spannend en onvoorspelbaar onderdeel van de avond.

Culturele viering

Verrijk je Sinterklaasviering door elementen uit verschillende culturen te integreren. Dit kan variëren van internationale gerechten tot het leren over Sinterklaastradities in andere landen. Het is een mooie manier om diversiteit te vieren en iets nieuws te leren over hoe anderen deze feestdag beleven.

Sinterklaas speurtocht

Een speurtocht is een actieve en avontuurlijke manier om Sinterklaas te vieren. Verstop cadeaus rondom het huis of in de tuin en maak aanwijzingen die leiden naar de verstopte geschenken. Dit is vooral leuk voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen genieten van het mysterie en de opwinding van het zoeken naar hun cadeaus.

Doe-het-zelf cadeau workshop

Moedig gasten aan om zelfgemaakte cadeaus te maken en uit te wisselen. Dit kan variëren van gebakken lekkernijen tot handgemaakte sieraden of kunstwerken. Het samen knutselen kan ook deel uitmaken van de viering, waarbij een deel van de avond wordt besteed aan het samen maken van cadeaus. Dit draagt bij aan de persoonlijke en intieme sfeer van het feest.

Digitale viering

Voor familie en vrienden die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, organiseer een virtuele Sinterklaasviering. Via een videoconferentie kan iedereen tegelijkertijd cadeaus uitpakken en deelnemen aan de festiviteiten. Dit is een geweldige manier om verbonden te blijven en samen te vieren, ongeacht de afstand.

Goede doelen focus

Verschuif de focus van cadeaus naar het ondersteunen van goede doelen. Beslis als groep om te doneren aan een gekozen goed doel in plaats van geschenken voor elkaar te kopen. Dit kan een diepere betekenis en voldoening geven aan de viering, door samen iets goeds te doen voor anderen.

Milieubewuste viering

Leg de nadruk op duurzaamheid door milieuvriendelijke cadeaus te geven en te kiezen voor natuurlijke decoraties. Denk aan cadeaus die hergebruikt of gerecycled kunnen worden, of die bijdragen aan een groenere planeet. Dit kan variëren van planten tot duurzame gadgets.

Gedichtenavond

Maak het schrijven en voordragen van Sinterklaasgedichten het centrale onderdeel van je viering. Dit kan variëren van grappige rijmpjes tot hartverwarmende verzen. Het samen delen en waarderen van elkaars creatieve inspanningen kan een heel persoonlijke en gedenkwaardige ervaring zijn.

Internationale Sinterklaas

Leer hoe Sinterklaas in andere landen wordt gevierd en neem enkele van deze tradities over. Dit kan een unieke draai geven aan je viering en zorgt voor een educatieve en verrijkende ervaring. Van Spaanse tapas tot Nederlandse pepernoten, het integreren van internationale elementen kan een feestelijke en cultureel diverse sfeer creëren.

Extra info

Wat kun je verwachten van een weddingplanner?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *