Saskia’s vriend vindt haar te dik

Saskia (33): “Mijn vriend verbreekt de relatie als ik niet afval”

Saskia (33) was altijd al stevig gebouwd. Ze moest veel sporten en gezond eten om geen overgewicht te krijgen. Haar vriend Max (38) maakte daarvan nooit een probleem. Maar sinds Saskia is bevallen van hun dochtertje Nola, maakt Max continu opmerkingen over Saskia’s gewicht. Ze vertelt: “Nu is het zelfs zover gekomen dat hij dreigt de relatie te verbreken als ik niet afval.”

Saskia’s vriend vindt haar te dik

Petite meiden

“Van nature ben ik niet slank gebouwd. Ik ben 1 meter 80, heb brede polsen en enkels en de grove bouw van mijn vader. Omdat ik altijd veel sportte en gezond at, was ik nooit officieel te zwaar. Toen ik Max 5 jaar geleden leerde kennen, woog ik netjes 70 kilo. Max gaf aan normaal van petite meiden te houden, maar enorm te vallen op mijn mooie gezicht en leuke karakter. Daarnaast vond hij het een groot voordeel dat ik grote borsten en ‘een goede kont’ had, zoals hij dat zei.”

Een relatie maakt je dikker

“Ik heb ooit gelezen dat een relatie hebben je dikker maakt. Gewoon, omdat je vaker uiteten gaat en ’s avonds lekker op de bank hangt met een wijntje en een borrelplankje. In mijn geval klopte dat zeker. Ongemerkt kwam ik elk jaar een kilo of 2 aan. Dat lijkt niet veel, maar toen ik op een gegeven moment bijna 80 kilo woog was voor mezelf de maat vol en besloot ik er weer wat harder aan te trekken met sport en gezond eten.”

Steeds minder aantrekkelijk

“Ik viel een kilo of 5 af en Max prees me de hemel in. Hij zei dat hij er eerder niets van had durven zeggen, maar dat hij me steeds minder aantrekkelijk was gaan vinden. Die vetrand boven mijn skinny jeans en de cellulite op mijn billen en benen: dat was voor hem echt too much geweest. Natuurlijk schrok ik en deed het pijn om dat te horen. Maar het zorgde er ook voor dat ik het nooit meer zo ver zou laten komen.”

Kaaskroketten, ijs en friet

“Maar toen raakte ik zwanger van Nola. De eerste paar weken was ik alleen maar misselijk. Zo erg, dat ik een paar dagen in het ziekenhuis werd opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Gezond eten maakte me oprecht ziek in die tijd. Het klinkt als een slap excuus, maar dat is het echt niet. Alleen van kaaskroketten, kaas in het algemeen, friet, ijs en marshmallows werd ik niet misselijk. De verloskundige vertelde me dat dit vaker voorkwam bij zwangerschappen met extreme misselijkheid. Het was een bekend verschijnsel.”

Hij vond mijn zwangere buik afzichtelijk

“Ik kwam zienderogen aan. En niet alleen van het zwanger zijn, maar ook gewoon omdat ik niet al te gezond at. De verloskundige drukte me op het hart om het tijdens de zwangerschap even los te laten. Na die paar maandjes dat ik nog zwanger was, kon ik het gezond eten en sporten weer oppakken. Intussen raakte Max me niet meer aan. Hij vond mijn zwangere buik afzichtelijk. Een dikke buik is voor Max onaantrekkelijk en mannelijk. Hij maakt ook vaak opmerkingen over vrouwen met een buikje, en krijgt er de rillingen van.”

Fase zeekoe

“Ja, ondanks zijn eigen dochtertje in mijn buik zat, vond hij mijn buik niet mooi. Max gaf aan dat hij het concept van zwangerschap prachtig vond, maar het uiterlijk niet. Hij zag gewoon ‘een waggelend ei op pootjes’, zoals hij dat zei. Op het einde van de zwangerschap woog ik tegen de 90 kilo. Ik hield ontzettend veel vocht vast en werd ingeleid met 41 weken. Ik kon gewoon niet geloven wat Max toen zei: dat hij blij was dat er eindelijk een einde zou komen aan ‘fase zeekoe’.”

“Of ik hem erop aangesproken heb? Nee. Ik stond op het punt om te bevallen en de hormonen gierden door mijn lichaam. Achteraf had ik dat wel moeten doen, hem daar moeten stoppen en moeten zeggen dat hij me óf kon respecteren, óf op mocht rotten.”

Zwangerschapskilo’s

“Toen Nola eenmaal geboren was, was Max de gelukkigste man op aarde. Als vader is hij ook echt goed, liefdevol en zacht. Hij gaat er ’s nachts uit als Nola huilt, wandelt met haar en leest haar al voor. Op dat soort momenten smelt ik. Maar dan maakt hij weer een opmerking over mijn slappe buik of zwangerschapskilo’s die er ‘nog steeds niet’ af zijn. Ik ben net vijf maanden geleden bevallen!”

Co-ouderschap

“Er is de laatste tijd veel ruzie tussen ons geweest. Altijd naar aanleiding van een opmerking van Max. Ik doe echt mijn best: ga weer naar de gym en let op wat ik eet. Maar de aangekomen kilo’s gaan er maar langzaam af. Ik blijf maar rond die 80 kilo hangen. Het is nu zelfs zo ver gekomen, dat Max aangeeft dat hij bij me weggaat als ik zo blijf. Hij zegt dat heel stellig, praat over een co-ouderschap en vrienden blijven. Maar aantrekkelijk vindt hij me niet meer, en daar kan hij niet mee leven.”

Een gelukkig gezinnetje

“Ik heb een ultimatum gekregen van nog eens 5 maanden om weer helemaal in shape te zijn. Niet alleen lichter, maar ook strakker. Want ja, ik heb wel een hangbuikje overgehouden aan de bevalling. Ik kan alleen maar hopen dat dit nog goed komt, want hoe gek het misschien ook klinkt, ik wil gewoon mijn relatie redden en een gelukkig gezinnetje zijn.”

Extra info

Hoe vergroot je zelfcompassie of eigenliefde?
Is een vechtscheiding te voorkomen?
Is online flirten vreemdgaan?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *