Hoe Sofie haar eigen identiteit weer terugvond

Het verhaal van Sofie, hoe ze haar eigen identiteit weer terugvond na een pijnlijke ontdekking…

Het was een dag als alle andere toen ik besloot om in mijn man’s telefoon te kijken. Ik weet dat dit niet netjes is maar ik had de laatste tijd het gevoel dat er iets niet klopte tussen ons, maar hij wilde er niet over praten. Het maakte mij onrustig en dat voelde niet prettig. Ik kreeg steeds meer het vermoeden dat hij vreemdging, hij deed zo schichtig en afstandelijk, en wilde het bewijs daarvan vinden.

Hoe Sofie haar eigen identiteit weer terugvond

Bevestiging

Toen ik zijn telefoon doorzocht en de bevestiging vond van wat ik al vermoedde, voelde ik alsof er een mes in mijn hart werd gestoken. De wereld stopte even met draaien, althans voor mij. Ik kreeg het heet, benauwd en mijn adem stokte. Allerlei emoties gierden gelijktijdig door mijn lichaam. Ik voelde me in de steek gelaten en verraden. Ik was boos en verdrietig tegelijkertijd. Het duurde even voor ik mezelf weer onder controle had en hem confronteerde met zijn smerige appjes.

Tijd om na te denken

Nadat ik hem de deur had gewezen (en dat ging minder soepel dan dat ik nu zo snel en makkelijk schrijf) had ik ’s avonds, als de kinderen op bed lagen, ineens alle tijd om over mijzelf na te denken. Hoe had dit kunnen gebeuren? Waar stond ik? Wat was er met mijn eigen identiteit gebeurd? Had ik die nog wel?

Toen ik mijn emoties onder controle had, besefte ik dat mijn man’s ontrouw meer zei over hem dan over mij. Ik realiseerde me dat ik mezelf was kwijtgeraakt in mijn rol als moeder en echtgenote. Ik had mijn eigen dromen en verlangens opgegeven om me volledig te kunnen wijden aan mijn gezin. Dat was een wake-up call voor me.

Groeien als persoon

Ik besloot dat het tijd was om aan mezelf te werken en mijn eigen identiteit te ontdekken. Ik begon mezelf uit te dagen door nieuwe hobby’s en interesses te verkennen. Steeds meer vond ik mijzelf terug en ik merkte dat ik het heerlijk vond om te schilderen en schrijven. Maar ik sprak ook weer veel vaker af met vriendinnen en vrienden. Dit alles hielp me om mijn eigen identiteit terug te vinden en te groeien als persoon.

Maar het was niet makkelijk. Ik moest leren om voor mezelf op te komen en mijn eigen grenzen te stellen. Steeds had ik geprobeerd om iedereen om me heen te behagen, maar dat betekende vaak dat ik mijn eigen behoeften negeerde. Ik begon voor mezelf op te komen en grenzen te stellen die me hielpen om mezelf te beschermen en mijn eigen welzijn te waarborgen.

Verder gaan

Het verwerken van de ontrouw van mijn man was niet makkelijk en ging met vallen en opstaan. Soms had ik heftige huilbuien in bed en op andere momenten gaf het mij een enorme boost om voor mijzelf op te komen. Ik begon steeds meer te beseffen dat dit nodig was om verder te kunnen gaan. Ik moest mijn eigen weg vinden en mijn eigen geluk nastreven, zelfs als dat betekende dat ik zonder hem verder moest gaan. Dat was een moeilijke beslissing, maar het was de juiste keuze voor mijn eigen welzijn.

Inmiddels heb ik alles weer goed op de rit. Ik bruis van de energie en voel me zelfverzekerd, onafhankelijk en ben blij dat ik mijn eigen identiteit weer terug heb kunnen vinden. Een vrouw die haar eigen leven leidt. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en mijn eigen behoeften en verlangens te prioriteren. Ik ben gelukkig en ik heb hiermee geleerd dat ik de kracht heb om elke uitdaging te overwinnen die op mijn pad komt.

Extra info

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *