Katerbestrijding: de beste manieren om je kater te verlichten

We hebben het ongetwijfeld allemaal wel eens meemaakt, een kater. Het is de prijs die je betaalt voor dat bere gezellige avondje uit. Die ene extra cocktail of dat extra wijntje leken een goed idee op dat moment, maar de volgende dag voel je je allesbehalve goed. Je hoofd bonst, je maag draait en je kunt nauwelijks uit bed komen. Gelukkig zijn er manieren om je kater te verzachten. In deze blog lees je de beste manieren om je kater te lijf te gaan.

Katerbestrijding: de beste manieren om je kater te verlichten

Drink veel water

Een kater wordt vaak veroorzaakt door uitdroging. Alcohol is namelijk een diureticum, wat betekent dat het ervoor zorgt dat je lichaam meer vocht verliest dan normaal. Het is dus belangrijk om genoeg water te drinken om uitdroging te voorkomen. Drink bijvoorbeeld een groot glas water voor je gaat slapen en blijf de volgende dag regelmatig drinken.

Eet iets gezonds

Als je een kater hebt, heb je waarschijnlijk geen zin in eten. Toch is het belangrijk om iets gezonds te eten om je lichaam van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een smoothie met veel fruit en groenten of een kom yoghurt met muesli en vers fruit. Vermijd vet en zwaar voedsel, want dat kan je maag nog meer van streek maken.

Neem een pijnstiller

Een kater gaat vaak gepaard met hoofdpijn en spierpijn. Een pijnstiller kan deze symptomen verzachten, maar neem niet te veel en vermijd aspirine, omdat dit de maag kan irriteren. Paracetamol is een betere optie.

Beweeg

Het is misschien wel het laatste waar je zin in hebt als je een kater hebt, maar bewegen kan helpen om je kater te verminderen. Door te bewegen stimuleer je de bloedsomloop en worden de afvalstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of maak een rustige fietstocht.

Neem een douche

Een verfrissende douche kan wonderen doen als je je niet goed voelt. Het kan helpen om de geur van alcohol van je af te spoelen en je een fris gevoel te geven. Kies voor een koude of lauwe douche, omdat een warme douche je lichaam alleen maar verder uitdroogt.

Drink iets met elektrolyten

Als je veel hebt gedronken, heb je waarschijnlijk ook veel elektrolyten verloren. Elektrolyten zijn belangrijke mineralen zoals natrium, kalium en magnesium die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Drink daarom iets met elektrolyten, zoals kokoswater of een sportdrankje.

Slaap uit

Als je een kater hebt, heb je waarschijnlijk niet goed geslapen. Probeer de volgende dag wat langer uit te slapen om je lichaam de kans te geven te herstellen. Vermijd cafeïne, omdat dit je slaap kan verstoren. Zet je wekker dus wat later en probeer nog even te slapen. Als je eenmaal bent uitgerust, voel je je vaak al een stuk beter.

Vermijd koffie

Het is verleidelijk om een kopje koffie te nemen om jezelf wakker te maken na een avondje stappen, maar koffie kan je kater alleen maar erger maken. Cafeïne kan uitdroging veroorzaken en je maag irriteren. Vermijd daarom koffie en kies voor een kopje groene thee of kruidenthee.

Gebruik aromatherapie

Aromatherapie kan helpen om je kater te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld een paar druppels etherische olie van lavendel of pepermunt in een diffuser om een ontspannende sfeer te creëren. Je kunt ook een paar druppels olie in een kom heet water doen en hier boven hangen met een handdoek over je hoofd om stoom in te ademen.

Luister naar ontspannende muziek

Als je een kater hebt, kan harde muziek je hoofdpijn alleen maar erger maken. Luister in plaats daarvan naar ontspannende muziek om jezelf te kalmeren. Kies bijvoorbeeld voor klassieke muziek, meditatiemuziek of natuurlijke geluiden zoals regen of vogelgezang.

.Onthoud dat de beste manier om een kater te voorkomen nog steeds is om niet te veel te drinken. Geniet dus met mate en zorg goed voor jezelf!

Extra info

Hier zijn de 5 lekkerste cocktails die je moet proberen

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *