Lola (28) is een tradwife: “Thuis zijn met de kinderen is mij op het lijf geschreven”

Het is een ware TikTok-trend: tradwife. Het woord “tradwives” is een samenvoeging van de Engelse woorden “traditional” (traditioneel) en “wives” (vrouwen). De term verwijst naar vrouwen die ervoor kiezen om een traditionele rol in het huishouden en gezin op zich te nemen. Lola (28) is zo’n tradwife. “Mijn man hoeft geen vinger uit te steken in het huishouden. Hij is de kostwinner en ik zorg voor het huishouden en de kinderen. Deze rol is me op het lijf geschreven.”

Lola (28) is een tradwife: “Thuis zijn met de kinderen is mij op het lijf geschreven”

Een knappe, charmante man

Lola vertelt: “Als klein meisje wist ik het al. Het liefste van alles wilde ik moeder worden. Ik wilde een groot gezin met minimaal 5 kindjes. Waar andere meisjes droomden van een baan als kapster of verpleegkundige, leek mij dat allemaal maar stom. Ik wilde gewoon een knappe, charmante man waarmee ik een paar kinderen kon krijgen. Dan zou ik wel zorgen dat het hen aan niets zou ontbreken. En zo geschiedde, haha.”

“Want ja, ik ontmoette Laurens op de middelbare school. Hij zat twee klassen hoger dan ik en ik vond hem waanzinnig interessant en slim. En ook knap. Hij wilde advocaat worden, was ijverig en kon heel boeiend vertellen over alle onderwerpen waar hij verstand van had. Na lang om elkaar heen draaien vroeg hij me eens mee uit. De rest is geschiedenis.”

Ik wil dat mijn gezin het goed heeft

“We zijn nu 13 jaar samen en hebben 4 kinderen, allemaal meiden. Uiteindelijk is Laurens rechtsfilosoof geworden. Hij verdient goed. Genoeg om royaal boodschappen te doen, in een mooi huis te wonen en een ruime gezinsauto te rijden. We gaan 2 keer per jaar op vakantie. Ik hoef dus niet te werken. Dat is een heel bewuste keuze. Werken vind ik helemaal niet leuk. Mijn ambities hebben allemaal met mijn gezin te maken.”

“Ik wil dat Laurens en onze meiden het goed hebben. Ik zorg dus elke dag dat mijn meiden er keurig netjes uitzien, hun broodtrommeltjes gevuld zijn en ze goed eten. Daarnaast help ik ze met huiswerk, speel met ze en stimuleer ze om te zijn wie ze willen zijn. Ook zorg ik dat ze in een veilig, schoon huis opgroeien. In de praktijk betekent dat ik elke dag met het huishouden bezig ben. Kleren wassen, koken, schoonmaken.”

Gezinsmanager

“Ook zorg ik goed voor mijn man. Ik geef hem massages, zorg ervoor dat ik er sexy uitzie voor hem en verleid hem nog regelmatig tot een potje stoeien. Daarnaast strijk ik zijn kleren, kook ik zijn lievelingsmaaltijden en houd ik het huis gezellig. Mensen denken dat ik gewoon lui ben als ze horen dat ik een tradwife ben. Maar het is een heel bewuste keuze, en best nog pittig. Ik noem mezelf daarom liever gezinsmanager, want dat ben ik eigenlijk gewoon.”

“Ik ben een lopende agenda, breng mijn kinderen naar zwemles en sporten, zorg ervoor dat iedereen op tijd naar de tandarts gaat, hou een heel huishouden draaiende…ik geef het die zogenaamde ambitieuze vrouwen te doen. Die zitten lekker de hele dag op kantoor en komen ’s avonds thuis terwijl de oppas al het werk heeft gedaan. Of de kindjes komen thuis met een sleutel, in een leeg en ongezellig huis. Ik weet wel hoe dat werkt, want mijn moeder was zelf zo’n workaholic. Ik wil mijn kinderen graag zelf zien opgroeien.”

Vooroordelen

“Of ik tegen nog meer vooroordelen aanloop? Jazeker. Mensen denken dat ik onderdrukt wordt. Vooral feministes kunnen heel fel op mij reageren. Of ik antifeministisch ben? Natuurlijk niet. Hoe kun je tegen gelijke rechten voor man en vrouw zijn? Maar feminisme is voor mij ook je eigen keuzes mogen maken als vrouw. En als ik dan kies voor een traditionele rolverdeling, is dat toch mijn zaak? Laurens en de meiden zijn er blij mee, ik voel me happy. Wie kan daar nu iets tegen hebben?”

Extra info

Hij verliet mij en onze kinderen…voor een man!
Mijn man draagt graag vrouwenlingerie
Christine (38): “Ik ben helemaal geobsedeerd door de kinderarts”
De man van Maaike (39) overleed tijdens haar zwangerschap

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *