Slippergekte: waarom slippers het ultieme zomeraccessoire zijn.

De zon trappelt weer van ongeduld om onze dagen te verwarmen. Dat betekent dat het tijd is om onze voeten te bevrijden van de warme sokken en dichte schoenen. En wat is nu een betere manier om dat te doen dan met een paar leuke en trendy slippers? In deze blog gaan we verschillende soorten slippers bespreken die deze zomer helemaal hot zijn. Dus laat die voeten maar zien, dames!

Slippergekte: waarom slippers het ultieme zomeraccessoire zijn.

De klassieke teenslipper

Laten we beginnen met een klassieker: de teenslipper. Dit is waarschijnlijk de meest gedragen slipper ter wereld en dat is niet zonder reden. Teenslippers zijn comfortabel, makkelijk aan en uit te trekken en hebben vaak een betaalbaar prijskaartje. Bovendien zijn er zoveel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar dat er voor iedereen wel een geschikt paar te vinden is. Ga bijvoorbeeld voor een basic zwarte variant of kies juist voor een opvallend patroon. De keuze is aan jou!

Slippers
Slippers
Slippers

De Birkenstock slipper

Een andere populaire slipper is de Birkenstock. Dit merk staat bekend om zijn comfortabele voetbed en het robuuste ontwerp. Dit maakt de Birkenstock slipper ideaal voor lange wandelingen of als je veel op je voeten staat. Bovendien is de Birkenstock slipper ook nog eens trendy en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ga bijvoorbeeld voor een witte variant met een metallic afwerking of kies juist voor een opvallende print.

Slippers
Slippers
Slippers

De platform slipper

Als je op zoek bent naar iets met een beetje meer hoogte, dan is de platform slipper iets voor jou. Deze slipper heeft een verhoogde zool en geeft daardoor een beetje extra lengte. Daarnaast zijn platform slippers ook nog eens erg trendy en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ga bijvoorbeeld voor een basic zwarte variant of kies juist voor een opvallende kleur.

Slippers
Slippers
Slippers

De espadrille slipper

Een andere trendy slipper deze zomer is de espadrille slipper. Deze slipper heeft een zool van gevlochten touw en is vaak voorzien van een stoffen bovenkant. Hierdoor heeft de espadrille slipper een zomerse uitstraling en past deze perfect bij een zomerse outfit. Bovendien zijn espadrilles verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende gele variant of kies juist voor een neutrale kleur die makkelijk te combineren is.

Slippers
Slippers
Slippers

De badslipper

Tot slot willen we nog even de badslipper benoemen. Deze slipper is ideaal voor bij het zwembad of op het strand en is vaak voorzien van een rubberen zool en een plastic bovenkant. Badslippers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, maar worden vaak gedragen in basic kleuren als zwart of wit. Bovendien zijn badslippers vaak erg betaalbaar, waardoor je er gerust meerdere paar van kunt kopen.

Slippers
Slippers
Slippers

Leuke slipperfeitjes

Wist je dat teenslippers oorspronkelijk werden gedragen door de oude Egyptenaren? Zij maakten hun slippers van papyrusbladeren en leer.

Het duurste paar slippers ter wereld werd in 2018 geveild voor maar liefst $126.000! Deze slippers waren versierd met diamanten en werden ontworpen door een juwelier uit Los Angeles.

In sommige culturen worden slippers alleen gedragen door mannen. In Japan bijvoorbeeld is het gebruikelijk dat mannen slippers dragen in openbare badhuizen en tempels.

Platform slippers waren in de jaren ’90 ook al populair. Toen werden ze vooral gedragen door Spice Girls fans en werden ze gecombineerd met een bijpassende outfit.

De meest populaire kleur voor teenslippers is zwart, gevolgd door blauw en bruin.

Wist je dat het woord “slipper” eigenlijk komt van het Engelse woord “slip”? Dit omdat de slipper makkelijk aan en uit te trekken is en niet hoeft te worden vastgebonden zoals bij reguliere schoenen.

Het merk dat de duurste slipper ooit heeft verkocht is het Italiaanse modehuis Antonio Vietri. In 2017 brachten zij een paar slippers op de markt met de naam “The Eternal Diamond”. Deze slippers waren bedekt met 18-karaats goud en bezet met 2200 diamanten met een totaal gewicht van 30 karaat.
De slippers werden verkocht voor een recordbedrag van $2,2 miljoen en werden daarmee het duurste paar slippers ter wereld. De slippers werden gepresenteerd op de Burj Al Arab, het beroemde zevensterrenhotel in Dubai, en werden aangeprezen als “een waardevol stuk kunstwerk om op te lopen”.

Extra info

Wat dragen we deze lente?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *