Met deze recepten maak je gewoon zelf je gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers zijn een geweldige manier om je huid te verwennen en te verzorgen. Het goede nieuws is dat je niet naar een schoonheidssalon hoeft te gaan of dure producten hoeft te kopen om van de voordelen van gezichtsmaskers te genieten. In feite kun je gemakkelijk thuis gezichtsmaskers maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen. In deze blogpost geef ik je een aantal recepten en uitleg over de voordelen van verschillende ingrediënten.

Hoe maak je zelf gezichtsmaskers? 5 recepten voor een stralende huid

Voordelen van gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers hebben vele voordelen voor je huid. Afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, kunnen gezichtsmaskers je huid hydrateren, reinigen, exfoliëren en zelfs acne verminderen. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van de verschillende ingrediënten die we gaan gebruiken.

Honing: Honing is een natuurlijk antibacterieel middel en helpt daarom acne te verminderen. Het is ook een natuurlijke moisturizer (een vochtinbrengende crème) en helpt de huid gehydrateerd te houden.

Yoghurt: Yoghurt bevat melkzuur, wat een natuurlijke exfoliant (peeling) is. Het helpt dode huidcellen te verwijderen en de huid gladder te maken.

Avocado: Avocado bevat veel vitamines en gezonde vetten die de huid voeden en hydrateren. Het bevat ook antioxidanten die helpen om de huid te beschermen tegen schadelijke stoffen.

Citroen: Citroen bevat vitamine C, wat helpt om de huid te verhelderen en te verminderen. Het is ook een natuurlijke exfoliant en helpt dode huidcellen te verwijderen.

Eiwit: Eiwit bevat collageen en elastine (een elastisch proteïne in bindweefsel), die helpen de huid te verstevigen en te versterken. Het helpt ook de poriën te verkleinen en de huid strakker te maken.

Nu je weet welke ingrediënten we gaan gebruiken en wat hun voordelen zijn, is het tijd om aan de slag te gaan!

Recepten voor gezichtsmaskers

Hieronder vind je vijf recepten voor gezichtsmaskers die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Honing en Yoghurt Masker

Dit masker is ideaal voor mensen met een droge of gevoelige huid. Het helpt de huid te hydrateren en te verzachten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereiding

Meng de honing en yoghurt goed door elkaar. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Spoel het masker af met lauw water en dep je gezicht droog.

Avocado en Honing Masker

Dit masker is ideaal voor mensen met een droge huid. Het helpt de huid te hydrateren en te voeden

Ingrediënten

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Prak de avocado tot een gladde massa en voeg de honing toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 15-20 minuten zitten en spoel het af met lauw water. Dep je gezicht droog.

Citroen en Eiwit Masker

Dit masker is ideaal voor mensen met een vette huid. Het helpt de huid te exfoliëren (huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderen) en te verhelderen.

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

Klop het eiwit op tot het stijf is en voeg het citroensap toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 15-20 minuten zitten en spoel het af met lauw water. Dep je gezicht droog.

Let op: Citroensap kan de huid gevoeliger maken voor zonlicht. Gebruik daarom altijd zonnebrandcrème als je naar buiten gaat na het gebruik van dit masker.

Yoghurt en Avocado Masker

Dit masker is ideaal voor mensen met een droge huid. Het helpt de huid te hydrateren en te verzachten.

Ingrediënten

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereiding

Prak de avocado tot een gladde massa en voeg de yoghurt toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 15-20 minuten zitten en spoel het af met lauw water. Dep je gezicht droog.

Citroen en Honing Masker

Dit masker is ideaal voor mensen met een vette huid. Het helpt de huid te exfoliëren.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

Meng de honing en citroensap goed door elkaar. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Spoel het masker af met lauw water en dep je gezicht droog.

Welk masker past bij jou?

Probeer deze recepten uit en kijk welk masker het beste werkt voor jouw huidtype. Vergeet niet om je gezicht goed te reinigen voordat je een masker aanbrengt en om het masker af te spoelen met lauw water. Geniet van je zachte, stralende huid!

Extra info

Maak je eigen parfum: Stap-voor-stap recepten & tips

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *