Lekker een weekendje weg!

Wie heeft daar nu niet zin in? Ik had al een paar keer rondgekeken op het internet om een weekendje weg te gaan. Maar in mijn eentje vond ik dat toch best een uitdaging. Nu sprak ik daarover met een goede vriendin van mij. Het leek haar ook best lastig. En samen doken we achter de laptop om een leuk huisje te zoeken waar ik een weekendje naar toe zou kunnen. “Welke provincie wil je eigenlijk naar toe”, vroeg ze me. Ik dacht even na en zei: “Limburg!” Daar ben ik jaren geleden een keer geweest en ik vond het daar prachtig. Dan hebben we in ieder geval een richting. Zij surfte over het web heen en ik keek mee, vliegensvlug klikte ze overal naar toe met haar muis. We verschillen zeker 15 jaar dus tja ik kon het niet allemaal zo goed volgen. En hoopte dat zij uiteindelijk wat leuks voor mij zou vinden.

Lekker een weekendje weg!

Vakantiepark Limburg

“Kijk eens! Dit is het”, zei ze. En ze liet me vakantiepark Limburg zien waar ze huisjes verhuurden maar waar je ook kon kamperen. Nu ben ik niet zo van de kampeer, maar een huisje leek me wel wat. Al zag een glamping tent er ook niet zo gek uit. “Zo wat een keuze in huisjes”, riep ik uit. Er waren zelfs huizen te huur voor 18 personen! “Nou met zoveel ben ik niet”,  zei ik lachend. “Nou weet je wat” zei ze. “Wij gaan gewoon lekker met je mee!” Ik keek haar verbaasd aan. “Ja ik met de kinderen dan hé, Jaap blijft maar lekker thuis, want dan kan hij bij de honden blijven.” Miranda heeft 2 kids, een meisje van 11 en een jongetje van 9. Ook met haar kids kan ik heel goed opschieten. Ik ga regelmatig met ze mee, onlangs nog naar de dierentuin. Toen hebben we het ook heel erg naar ons zin gehad. Ik dacht heel even na, en riep “ja gaan we doen, gezellig!”. We legden onze agenda’s naast elkaar en er werd een weekend geprikt.

Voor de kinderen?

Ik vroeg me nog even af of er wel wat voor de kinderen te doen was. Terwijl Miranda haar man appte, pakte ik de muis en surfte op mijn gemak de site van de Leistert door om te zien wat er allemaal te doen was. En welke faciliteiten het park allemaal had. Er was in ieder geval een midgetgolfbaan, genaamd Adventure golf. Dat blijft toch altijd leuk, hoe oud of jong je ook bent. Ook zag ik een klushuis, daarbij dacht ik eerst moet er wat verbouwd worden maar nee, hier word je creatief uitgedaagd. En als ik het zo lees dan mogen volwassen ook mee. Voor de kinderen is er nog veel meer avontuur. Er is een speeltuin, een subtropisch zwembad, er is een strandje waar gevolleybald kan worden, oftewel beachvolley. Ook is er op het park een recreatiepark! Hebben de oudjes even rust.

Ook voor volwassenen

Het valt mij op dat er niet alleen voor kinderen veel te doen is, maar ook voor de ouders, volwassenen. Biljartvoetbal, ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt mij geweldig! Zonder keu, maar met je voet. Niet alleen maar lui bij het water proberen een vis te vangen, maar ook sportief bezig zijn. We hoeven zelfs geen fietsen mee te nemen want die kunnen daar gehuurd worden. En mochten we willen bowlen of jeu de boules willen doen, het kan allemaal! Ik werd al enthousiaster! Daar wil ik naartoe!

Inwendige mens

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Je kunt bij Mr. Friet patat halen, o wacht correctie friet! Het is toch altijd feest als je friet eet! Met een heerlijke klodder mayo. En friet is niet het enige dat je kunt eten bij Recreatiepark de Leistert, er zijn verschillende restaurants op het park en uiteraard kun je ook wat lekkers ophalen en het gezellig samen bij het huisje waarin je bivakkeert, opeten. Vooral erg leuk als je nog een leuke film samen wilt kijken op de bank. Want na het eten, is het voor iedereen lastig om de oogjes open te houden. En een keer niet met zijn allen aan de tafel eten, maar gewoon lekker chill op de bank is ook erg fijn.

Extra plussen

Wat ik ook nog zie is dat ze WIFI op het park hebben, een dikke plus! Want anders ben ik zo door mijn bundel heen. En waar Miranda erg blij van wordt, met haar elektrische auto, is dat een laadpalen voor de auto hebben. Wat een gemak! En ken je dat als je op vakantie gaat, dat je tassen vol boodschappen meeneemt op vakantie, en meestal driekwart weer mee terug neemt? Is niet nodig, want op het park is een supermarkt, dan kun je gewoon lekker dat halen wat je nodig hebt, en het scheelt een hoop stress. Want hoe raar dan ook, ik ben altijd bang dat ik wat vergeet.

Geboekt

Terwijl ik nog aan het rondsurfen ben is Miranda druk op haar telefoon. Ze zou toch wel mogen, dacht ik direct. Ik kijk nog een keer naar alle faciliteiten en ja ik wil naar Recreatiepark de Leistert. Miranda kijkt me aan met een grote glimlach. Ze zegt “Yeah ik heb geboekt!”. Ik kijk haar verbaasd aan, ik meende dat ze nog met haar man aan het appen was. Ze laat me haar telefoon zien, waarop een prachtig huisje staat. “Deze heb ik geboekt, gewoon omdat ik deze leuk vind”. Ik wil wat zeggen maar ze drukt haar wijsvinger op mijn mond. “Cadeautje van ons, omdat je zo vaak op de kids past”. Ik krijg een nog grotere glimlach, en roep “Yes, ik heb er zin in!! Wij gaan naar Recreatiepark de Leistert!”.

Extra info

Ontdek de 5 hipste uitgaanslocaties in Londen voor een onvergetelijke avond uit!
Activiteiten voor een fantastische staycation!
De 8 hipste vakantiebestemmingen van dit moment

Bronvermelding

© Foto’s: De Leistert

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *