De vijf beste tips voor je huid

Zorgen voor je huid is zo’n beetje als het zorgen voor je favoriete plant: voeding, liefde en wat TLC (tender loving care) kan wonderen verrichten. Maar met zoveel informatie en producten die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten wat echt werkt. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de vijf beste tips voor je huid, plus een bonus: drie DIY verzorgingsproducten om thuis te maken!

De vijf beste tips voor je huid

Voldoende water drinken

Water, water en nog eens water! Het drinken van voldoende water is essentieel voor een gezonde huid. Water helpt bij het afvoeren van gifstoffen, hydrateert van binnenuit en geeft die mooie glow die we allemaal zoeken. Maar wist je dat je ook direct op je huid moet hydrateren? Investeer in een goede vochtinbrengende crème die bij je huidtype past.

Zonbescherming elk seizoen

Zelfs als de zon zich verstopt, zijn haar UV-stralen er nog. Deze stralen kunnen vroegtijdige veroudering veroorzaken en het risico op huidkanker verhogen. Dus zonnebrandcrème zou je beste vriend moeten zijn, het hele jaar door. Kies voor een breed spectrum SPF en vergeet niet om elke paar uur opnieuw aan te brengen als je buiten bent.

Clean eating

Je huid weerspiegelt wat je eet. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, donkergroene groenten en noten, kunnen je huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Probeer ook bewerkte voedingsmiddelen en suiker te vermijden – deze kunnen ontstekingen veroorzaken en acne uitlokken.

Slaap schoonheidsslaapje

Zoals het gezegde gaat, “Slaap je schoonheidsslaapje”. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich, inclusief je huid. Zorg voor 7-9 uur slaap per nacht en vermijd schermen een uur voordat je gaat slapen, zodat je gemakkelijker in slaap valt.

Regelmatige exfoliatie

Verwijder dode huidcellen voor een stralende huid. Exfoliëren helpt ook om verstopte poriën te voorkomen en kan het uiterlijk van fijne lijntjes verminderen. Kies voor een zachte exfoliant en overdrijf het niet – één tot twee keer per week is voldoende voor de meeste huidtypes.

Bonus: Drie DIY verzorgingsproducten

Wie zegt dat je veel geld moet uitgeven aan dure producten? Hier zijn drie recepten die je thuis kunt maken met ingrediënten uit je keuken.

Havermout reinigingsmasker

Ingrediënten

  • 1/2 kopje havermout
  • 1/4 kopje warm water
  • 1 eetlepel honing

Bereiding
Mix alle ingrediënten in een kom tot een pasta. Breng aan op een schone huid en laat 15 minuten intrekken. Spoel af met warm water.

Kokosolie en suiker scrub

Ingrediënten

  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje suiker

Bereiding
Meng de suiker en kokosolie samen. Gebruik de scrub in de douche op je lichaam (en gezicht, maar wees voorzichtig). Spoel goed af.

Aloë en rozenwater toner

Ingrediënten

  • 1/4 kopje pure aloë vera gel
  • 1/4 kopje rozenwater

Bereiding
Meng de aloë vera gel en het rozenwater samen in een flesje. Breng aan met een watje na het reinigen van je gezicht.

Extra info

De beste (natuurlijke) haarverzorgingstips voor vrouwen
Tanden bleken: Witte hype of de stralende ramp?
Weg met die snor of andere gezichtsbeharing!

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *