Stap de zomer in: tips & tricks voor stralende voeten

Het is weer de tijd van het jaar waarin we onze winterlaarzen diep in de kast verstoppen en onze favoriete slippers en sandalen weer tevoorschijn toveren. En terwijl je voeten een vreugdedansje maken bij het idee van die vrijheid, kijk jij naar beneden en denk je: “Hm, misschien zijn ze niet helemaal klaar voor de catwalk van het strand.” Geen zorgen, met deze tips & tricks zien je voeten er in no time weer stralend uit!

Stap de zomer in: tips & tricks voor stralende voeten

Een voetmassage om de dag af te sluiten

Wie heeft er ooit nee gezegd tegen een goede voetmassage? Precies, niemand. Het is de perfecte manier om je voeten te verwennen na een lange dag. Niet alleen ontspant het je voeten, maar het stimuleert ook de bloedsomloop en vermindert stress. Je kunt hiervoor een voetmassage-apparaat gebruiken, of voor de doe-het-zelvers, probeer een tennisbal onder je voeten te rollen terwijl je Netflix kijkt. Wie zei dat multitasking onmogelijk was?

Scrubben is geen overbodige luxe

Een voetscrub is essentieel om dode huidcellen te verwijderen en je voeten zacht te houden. Je kunt een kant-en-klare scrub kopen, of zelf aan de slag gaan met suiker, olijfolie en een beetje citroensap. Een scrub per week houdt die ongewenste eeltlagen op afstand. En denk eraan, net zoals bij dat stukje chocoladetaart, overdrijf niet. Een beetje gaat een lange weg!

Een goede hydratatie voor gelukkige voeten

Het geheim van zachte en stralende voeten? Hydratatie! Investeer in een goede voetcrème en breng deze dagelijks aan. Bonuspunten als je sokken draagt na het aanbrengen van de crème voor het slapengaan. Je voeten worden als het ware kleine spa’s terwijl jij droomt over de perfecte zomerdag.

Nagels: Het kersje op de taart

Voetverzorging is niet compleet zonder aandacht te besteden aan je nagels. Houd ze netjes geknipt en vijl ze regelmatig. Vermijd het knippen van je nagels in een ronde vorm om ingegroeide teennagels te voorkomen. En voor de fashionista’s onder ons, een vleugje nagellak kan nooit kwaad. Lak ze bij voorkeur met gellak, zodat het lang goed blijft zitten!

Niet vergeten: Je voeten beschermen tegen de zon

Wie heeft ooit een zonverbranding op hun voeten gehad? Laten we het erop houden dat het niet het hoogtepunt van de zomer was. Vergeet dus niet om zonnebrandcrème op je voeten aan te brengen. Ze verdienen ook bescherming tegen die sterke zonnestralen.

Sta stevig in je zomerschoenen

Nu je gewapend bent met deze voetverzorgingstips, ben je helemaal klaar voor de zomer. Voeten die niet alleen er stralend uitzien, maar die ook heerlijk aanvoelen. Vergeet niet dat voetverzorging niet iets is dat je in een dag doet en dan vergeet. Het vereist consistente zorg en aandacht. Net zoals het plantje in je keuken dat begint te verwelken als je het een week geen water geeft.

Onthoud, je voeten dragen je overal naartoe. Of het nu is naar die spannende date, een belangrijke vergadering of gewoon de bank (die ook erg belangrijk is). Ze verdienen alle liefde en zorg die we kunnen geven. En met deze tips ben je zeker van een paar voeten dat elke zandkorrel en elke zonnestraal trotseert. Zet je beste voet voor, de zomer wacht op je!

Laat de zomer maar komen!

Extra info

Tanden bleken: Witte hype of de stralende ramp?
Weg met die snor of andere gezichtsbeharing!

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *