Miljoenenhuizen in Nederland: de top 5 meest indrukwekkende eigendommen

Als je aan Nederland denkt, denk je misschien niet meteen aan grote en luxe huizen, maar Nederland heeft een aantal van de duurste huizen ter wereld. Deze miljoenenhuizen zijn vaak uniek en hebben een rijke geschiedenis en een verhaal te vertellen. In dit artikel gaan we het hebben over de vijf duurste huizen in Nederland.

Miljoenenhuizen in Nederland: de top 5 meest indrukwekkende eigendommen

Landgoed De Wielewaal

Het duurste huis in Nederland is Landgoed De Wielewaal, gelegen in Eindhoven. Dit landgoed heeft een oppervlakte van 142 hectare en heeft een prijskaartje van maar liefst 24,5 miljoen euro. Het landhuis heeft een woonoppervlakte van meer dan 2.000 vierkante meter en beschikt over 8 slaapkamers, 6 badkamers, een binnenzwembad en een tennisbaan. Het landgoed is omgeven door een prachtige tuin, die ontworpen is door de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Historie Landgoed De Wielewaal

Het landgoed is in 1905 gekocht door de invloedrijke zakenman en industrieel Franz von Philips, die ook medeoprichter was van Philips Electronics. Von Philips kocht het landgoed als buitenverblijf voor zijn familie. Het landgoed was toen nog vrij bescheiden, maar Von Philips gaf opdracht tot de bouw van een groot landhuis in Engelse stijl. Het landhuis werd ontworpen door de bekende architect J.A. van der Laan en was gebouwd tussen 1909 en 1912.

Na de dood van Frits Philips in 2005 werd het landgoed eigendom van zijn erfgenamen. Het landgoed werd te koop aangeboden en in 2018 werd het landgoed verkocht aan een onbekende koper. Het landhuis en de omliggende gebouwen werden grondig gerenoveerd en zijn nu in gebruik als exclusieve woningen en kantoorruimte.

Villa Duinbeek

Villa Duinbeek is gelegen in Bergen aan Zee en heeft een vraagprijs van 19,5 miljoen euro. Het huis is gebouwd in 1920 en heeft een oppervlakte van 1.441 vierkante meter. Het huis heeft 10 slaapkamers, 6 badkamers, een binnenzwembad, een sauna en een tennisbaan, het heeft ook een eigen strand en een prachtig uitzicht op de duinen.

Historie Villa Duinbeek

Het oorspronkelijke huis werd gebouwd in 1862 door een welvarende Rotterdamse koopman, genaamd Pieter de Lange. Het was ontworpen door de bekende Rotterdamse architect, Pieter Adams, die bekend stond om zijn elegante ontwerpen in neoclassicistische stijl. Het landhuis werd gebouwd in een pittoreske omgeving met uitzicht op de duinen en de zee.

In de afgelopen jaren is Villa Duinbeek enkele malen van eigenaar gewisseld en momenteel is het weer een privéwoning. Het landhuis is nog steeds een indrukwekkend voorbeeld van neoclassicistische architectuur en heeft een bijzondere plek in de geschiedenis van de regio Oostvoorne en Nederland als geheel.

Villa Jongerius

 Villa Jongerius, gelegen in Utrecht, heeft een vraagprijs van 16,75 miljoen euro. Het huis is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw en heeft een oppervlakte van 1.491 vierkante meter. Het huis heeft 8 slaapkamers, 6 badkamers, een binnenzwembad en een sauna. De beroemde Nederlandse architect Sybold van Ravesteyn heeft het prachtige huis volledig ontworpen in art deco-stijl.

Historie van Villa Jongerius

De villa is ontworpen door de bekende architect Sybold van Ravesteyn in opdracht van de industrieel Jan Jongerius. Het was de bedoeling dat het gebouw het hoofdkantoor zou worden van het bedrijf van Jongerius, een bekende fabrikant van auto’s en motoren in die tijd. De villa werd gebouwd tussen 1935 en 1938 en was een van de eerste moderne gebouwen in Utrecht. Het werd gebouwd in een stijl die bekend staat als Nieuwe Zakelijkheid, die zich kenmerkt door strakke lijnen, eenvoudige vormen en een functioneel ontwerp.

Sindsdien heeft Villa Jongerius verschillende eigenaren gehad en is het gebouw gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder als evenementenlocatie en als kantoorruimte. In 2011 werd het gebouw aangewezen als rijksmonument vanwege de bijzondere architectuur en de historische waarde. Tegenwoordig is Villa Jongerius weer in gebruik als kantoor en evenementenlocatie en is het een populaire plek voor bruiloften, bedrijfsfeesten en andere evenementen.

Huis ter Duin

Huis ter Duin is gelegen in Noordwijk en heeft een vraagprijs van 12,5 miljoen euro. Het huis heeft een oppervlakte van 1.400 vierkante meter en beschikt over 9 slaapkamers, 9 badkamers, een binnenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Het huis is gebouwd in 1885 en heeft een prachtig uitzicht op zee.

Historie Huis ter Duin

In 1885 bouwde Willem Noordhoff, een zakenman uit Groningen, een villa op de duinen van Noordwijk aan Zee. Hij noemde de villa “Huis ter Duin” vanwege de locatie op de duinen. De villa werd gebruikt als zomerhuis voor de familie Noordhoff en als uitvalsbasis voor jacht- en vispartijen.

Tegenwoordig is Huis ter Duin nog steeds een van de meest luxueuze en bekende hotels van Nederland. Het hotel heeft 254 kamers en suites, een spa en fitnesscentrum, meerdere restaurants en bars en een privéstrand. Het is nog steeds een populaire locatie voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen, evenals voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en comfort aan de Nederlandse kust.

Villa Eikenhorst

Villa Eikenhorst is gelegen in Wassenaar en heeft een vraagprijs van 9,5 miljoen euro. Het huis heeft een oppervlakte van 1.100 vierkante meter en beschikt over 7 slaapkamers, 5 badkamers, een binnenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Het huis is het thuis van de Nederlandse koninklijke familie en was de residentie van koning Willem-Alexander en zijn gezin voordat ze naar Paleis Huis ten Bosch verhuisden.

Historie Villa Eikenhorst

In 1959 kocht prinses Beatrix, de oudste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, een stuk grond in Wassenaar. Hierop liet zij een landhuis bouwen dat zij Villa Eikenhorst noemde. Het ontwerp van het huis was van de hand van de architect J.B. Bakema.

Na de troonswisseling in 2013 werd Villa Eikenhorst weer leegstaand. Inmiddels heeft prinses Beatrix het huis weer in bezit genomen en is het niet meer toegankelijk voor publiek.

Extra info

Tien absurd dure badkamer items: verwennerij of waanzin?
Wordt jouw huis ook een Smart home?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *