Seks!

Om zomaar met de deur in huis te vallen. De één houdt er wel van, de ander niet. De één houdt van veel seks, de ander wat minder. Allemaal prima. Zolang je er maar lekker van geniet. En aangeeft of je iets wel of niet wilt. En ga vooral niet op je rug liggen omdat je je partner wil plezieren terwijl je eigenlijk geen puf hebt. Toch gebeurt dat vaker dat je denkt. Wat is er mis mee om te zeggen dat je geen zin in seks hebt. Wellicht kunnen jullie er samen over praten waarom jouw libido niet zo (hoog) is als die van je partner. En dat kunnen heel veel redenen zijn, druk met de kinderen, druk met werk. Reken elkaar daar niet op af, maar luister naar elkaar. Knuffelen is ook erg fijn zonder de daad.

Seks

Waarom hebben we seks (of niet)

We willen ons verbinden met onze partner, de liefde samen bedrijven. Je hebt behoefte aan bevrediging, aan dat orgasme. Omdat het een heerlijke euforisch gevoel geeft. Er komen nl. nogal wat hormonen vrij als je een orgasme krijgt, je hebt nogal wat erogene zones op je lichaam. En, het klinkt nu wellicht wat functioneel. Jullie willen graag een kind. Dan zul je toch moeten oefenen samen. Anders kun je je niet voorplanten. Seks heb je ook voor het nodige plezier. Of het wordt gebruikt om iets te bereiken bij iemand, zoals salarisverhoging, promotie van baan.

Helaas gebeurt het niet altijd voor het plezier. Er zijn culturen waar sprake is van uithuwelijk, met de verplichte huwelijksnacht. En over verkrachtingen maar niet te spreken.

Als je aan het seksen bent, dan komt je brein op een gegeven moment door het orgasme in een vorm van extase waarbij denken onmogelijk is. Je voelt alleen nog maar genot. Als ik tot dat punt kom, dan begin ik te zweven. Een super heerlijk gevoel.

Verschil mannen/vrouwen

Uiteraard is er een verschil in seksbeleving/orgasme tussen mannen en vrouwen. En vrouwen hebben moeite om in het moment te zijn dus het boodschappenbriefje komt voorbij, je denkt aan de broodtrommeltjes die je nog moet vullen. Uiteraard hebben we andere hormonen dan mannen. Vrouwen vinden bijvoorbeeld knuffelen belangrijk, zowel voor als na de seks. En uiteraard wil je als vrouw als een prinses behandeld worden. Helaas zien niet alle mannen dat en zodra het zaadje in je geplant is, dan is het klaar. En lig jij nog met een kloppende poes in je bed. Geldt natuurlijk niet voor iedere man. Hoe mooi is het als je samen helemaal opgaat in jullie seksuele spel. En dat je met zwetende lichamen allebei tot een orgasme komt. Nu is het orgasme voor vrouwen niet altijd een schot in de roos. Want waar mannen een orgasme percentage van 90 % hebben, is dit voor vrouwen 30-50 %. Tenzij het seks is tussen twee vrouwen, dan schiet het omhoog naar 80 %. Een mooi weetje.

Belevingen van seks

Ieder persoon, heeft een andere beleving of vorm van seks. Andere beelden, meer erotisch of gewoon keihard naakt. En we maken het allemaal op onze eigen manier spannend. De 1 vindt het heerlijk om buiten seks te hebben, met het spannende gevoel om gezien te worden. De ander vindt het alleen in bed ok. Met een standaardstandje. Allemaal prima. Er zijn heel wat standjes die je kunt uit proberen. En naarmate je ouder wordt kunnen ook je voorkeuren veranderen, dan ben je wat op vanilla seks uitgekeken en wil je wat meer. En met meer bedoel ik dan, handboeien, masker, tik op de billen. En mocht je daarin verder gaan met je partner dan zijn jullie ineens een kinky stel dat aan SM doet. Of je kiest ervoor om een trio te doen, met een man of vrouw erbij. Of nog meer mensen erbij. Of je gaat met je partner naar een parenclub of alleen. Zolang je niemand schaadt is alles goed. Dan is het gewoon een kwestie van lekker genieten van het leven!

Bespreekbaar

Wat belangrijk is, is dat je dingen bespreekbaar maakt. Als je vrijgezel bent is het een kwestie van onderzoeken en ervaringen opdoen. Als je een partner hebt dan is het goed om aan te geven waar jij opgewonden van wordt. Want aldoor naast die clitoris zitten daar raak je alleen maar geïrriteerd van, wijs je partner de weg. En misschien word jij wel opgewonden van het feit dat je partner met een leren pak naast je loopt in de stad. De geur alleen al daar raak jij opgewonden van. Geef het gewoon aan. En als je onderdanige gevoelens hebt, je wilt graag doggy, en dat hij aan je haren trekt. Gooi gewoon lekker je haar achterover! En word jij opgewonden van dirty talk maar durf je dat niet te aan te geven? Praat dirty tegen je partner. Hij of zij volgt vanzelf. Want je zult je verbazen hoeveel mensen daar opgewonden van worden. Doe het uiteraard niet te pas en te onpas, maar in het heetst van het spel. En wie weet nu beter wat jij lekker vindt? Jijzelf toch?

Extra info

Het abc voor de BDSM’er
Eet jezelf naar een hoger libido
Eerste date dilemma: Seks of geen seks? Een luchtige verkenning.

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *