Vliegen de kilo’s bij jou er al af?

Begin van dit jaar schreef ik over mijn goede voornemen om een paar kilo’s af te vallen. Want ik ben vorig jaar iets ronder geworden. En daar baalde ik best wel van, want ik had net wat nieuwe, leuke kleding gekocht en dat vind ik dan toch wel weer zonde. En zoals ik eerder schreef, er moeten gewoon een aantal kilo’s af. Nu kun je dit altijd voornemen uiteraard. Ik heb er voor gekozen om direct aan het begin van 2024 hiermee te starten. Een bikini lijfje zal het voor mij niet worden dus ik wacht niet tot aan de zomer. Dus ik ben gestart. Hoe verliepen de eerste twee weken bij mij?

Vliegen de kilo’s bij jou er al af?

Nieuwjaarsdag

Ik sprong als een jonge hinde mijn bed uit en landde direct op de weegschaal. Ok, dus. Ik noteerde het getal in mijn eetmeter app van het voedingscentrum. Die ik al jaren heb en ook periodes heb gebruikt om alles wat ik at op te slaan. En zoals met alles, wat niet in mijn systeem zit of moeilijk erin te krijgen is dat verslonst. Dus ik gebruik deze app alleen nog maar om mijn gewicht er in te zetten. Er komt dan ook een datum bij te staan. Uiteraard keek ik nog even naar de historische kilo’s. Hmm, ik heb er wel eens beter voor gestaan.

Deze dag begon ik best netjes. Vol goede moed liet ik de tussendoortjes staan en maakte gezonde, en voedzame maaltijden die dag. Gewoon drie keer netjes gegeten. Die dag kon ik netjes afsluiten. En ik was trots op mezelf.

De eerste week

Ik moest nog her en der op nieuwjaarsvisite. Ik had thuis ontbeten en was daarna op pad gegaan. En mijn bezoek werd iets langer dus na lunchtijd zat ik er nog. Als lunch duwde ik een appelbeignet naar binnen. Helemaal fout, maar mijn brein vergoelijkte het, ach ja maar ik moest toch nog lunchen. Dan is dat mijn lunch. Dat kan best toch?

Ook had ik die week nog wat kerstpakket vreetdingen in huis. En wat ik niet in huis heb, dat eet ik niet. Logisch uiteraard, maar wat ik wel in huis heb, dat moet op. Vooral als het fout is, chocolade, chips, snoepjes, koekjes, nog pepernoten van de Sinterklaas. Het moet op. Het moet gewoon op. Dus de eerste week tja die verliep niet helemaal zoals gewenst. Ach volgende week maar weer.

De tweede week

Wat een prachtig weer was het die week, het vroor en het zonnetje er lekker bij. Dus ik trok mijn wandelschoenen aan. Warempel. Plan was eerst een klein rondje, want tja even weer wennen buiten. En iedereen klaagde over de kou. De gevoelstemperatuur zou heel koud zijn. Nou eerlijk, dat viel me heel erg mee. Ik heb super genoten van mijn wandeling die langer werd dan het plan. En, hou je vast, de volgende dag ging ik weer aan de wandel! En wat heb ik weer heerlijk genoten, die frisse kou met de warmte van de zon.

De dag erna ging ik naar mijn werk, en ik moet altijd een stuk lopen naar mijn werk en ook die beweging had ik weer in de pocket. Nog even 5 kilometer die week, op de home trainer en jeetje ik voelde af en toe mijn voorhoofd. Had ik de bewegingskoorts te pakken? Nee gewoon lekker die beweging. Het opstaan van de bank ging soepeler. Mijn krakkemikkige botten protesteerden wat minder. Kortom een win win. En wat ook mooi meegenomen was, ik sliep beter. Ook mijn nachtelijke eetmomenten zijn voorbij. Want dat was de laatste tijd wel heel erg. Wakker zijn, niet meer kunnen slapen en dan een knorrende maag.

Afgelopen weekend

Afgelopen weekend werd ik verleid. Door een mokka tompouce van de bakker die ik het weekend bij de koffie kreeg toen ik bij vrienden was. Vanaf het bordje lachte deze tompouce mij toe. Deze lach kon ik toch niet negeren? Negeren is niet zo mijn ding. Met een lepeltje haalde ik een randje bakkersroom rondom de tompouce weg en genoot van de heerlijke smaak van de room waar ook nog een laagje slagroom opzat. O shit is ook zo, ik zou minderen. Ach ja het is weekend bedacht ik mij toen. Dan mag het. En ja ik vind echt dat dit mag. Uiteraard met mate, maar je hoeft natuurlijk niet alles wat je lekker vindt te laten. Het moet geen strijd worden.

Resultaat, kilo’s eraf?

Misschien vraag je je af. Is Susan nu wat afgevallen? En ja dat ben ik, dik anderhalve kilo. Dat is niet zo heel veel en het kan best schommelen maar het geeft wel goede moed om gewoon de drie eet momenten vol te houden, en in t weekend eens wat lekkers (met mate) te nemen. En lekker die beweging te pakken waar ik me toch beter door voel en wat smeuïger in het lijf. Uiteindelijk gaat het toch om het beter voelen, en natuurlijk dat mijn kleren iets minder strak zitten.

Dus ondanks dat ik wat vreetmomenten had, ben ik toch vol goede moed om gewoon lekker alles door te zetten en te zorgen dat er nog wat kilo’s verdwijnen. Eind deze week ga ik weer wegen. Dat doe ik nl. niet dagelijks. 1x in de week is voldoende vind ik. Het moet geen obsessie worden of tot teleurstellingen leiden. Had jij ook een goed voornemen voor 2024? En hoe staat er daarmee? Ik lees graag je reactie.

Extra info

Sneller naar een gezond lichaam!
Het beste voor je lichaam
Een lekker groentesapje
Vitaminen en mineralen

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *